Sunnuntain koitti vihdoin koko kesän ja syksyn ajan odotettu hetki eli ensimmäinen litkausreissu. Tällä kertaa suuntasimme Klamilan sijasta Kotkaan vanhalle tutulle paikalla.
Viime vuonna kyseisestä paikasta tuli tosi huonosti silakoita. Hyvä että saatiin kerran edes syödäksemme. Usein saalis jäi 10-15 silakkaan. Siksi pieni pelko oli per... eikun takaraivoissa että onkohan tämä syksy viime vuotisen kaltainen ja joudumme tyytymään kaupan silakoihin? 
Heräsimme aamulla aikaisin koska siellä pitää olla jo hyvissä ajoin omaa hotspot paikkaa varaamassa. Mielellään siis perillä vielä pimeän aikana. Olimmekin siksi ihmeen aamunopeita ja olimme jo puoli7 jälkeen laiturilla vehkeitämme otsalampun valossa virittelemässä.
Siltikään emme olleet ensimmäisiä paikalla ja parhaat paikat olivat jo menneet. Kyllä Kotkan papat jaksaa herätä vielä aiemmin kun me :) Mutta saimme kuitenkin ihan hyvät paikat ja asetuimme odottelemaan päivän valkenemista. Entisistä kerroista poiketen tiputin ihan vaan huvikseni litkan jo veteen pimeän aikana kun otsalampun valokeilassa selvästi välkkyi pinnan alla kalojen hopeisia kylkiä. Ajattelin että ne on salakoita mutta eivätpä ne olleetkaan.
Hailejahan ne oli! Ja ihmetys oli vielä suurempi kun ne alkoivat ottamaan koukkuihin ennen valoisaa aikaa? Siinä niitä sitten pimeässä jo nosteltiin ylös vedestä. Mitä enemmän aurinko nousi ja valostui sitä syvemmälle hailit painuivat. Eli joka kerralla piti kokeilla ensin edellinen syvyys ja antaa taas lisää siimaa jos ei tärinää vavassa alkanut tuntua. Muutaman kerran siimaan iski "anoppi" eli liian iso "myrkkysilakka" joka nostaa litkaa heti ylöspäin siihen tartuttuaan ja saa sen ihan sotkuun. Vaikka kuinka olin olevinani nopea niin kerkesihän ne siimaa jo vähän sumpata ennen ylösnostoa. No siimat selviksi ja anopit variksille kun ei niitä ihmisille viitsi antaa :) Ja homma jatkui. Litkaamisen outo ja kiehtova piirre on myös se että kun syönti alkaa, sitä kestää maksimissaan pari tuntia ja sitten se loppuu. Hurjin syönti on ehkä tunnin verran ja sitten se laantuu. Kuuleman mukaan syönti alkaa iltapäivästä uudestaan mutta tarkempaa aikaa en sille osaa sanoa kun ei olla käyty kun näillä aamusyönneillä vaan. Sekin hyvä puoli tässä kalastuksessa on että kun olet ajoissa aamulla rannassa ja kalastat sen meille kovin epätyypillisen lyhyen ajan eli noin pari tuntia niin iltapäivästä ehdit jo harrastamaan toisia kalastusmuotoja :) Heh. Voisiko sanoa tätä kalahulluudeksi? Sunnuntai aamuna herää 5:30 ja sitten menee kalaan ja iltapäivästä uudestaan veneellä merelle jossa menee iltaan asti????
​Jep jep :) Hulluutta on monenlaista! 
Tälläkin kertaa paras syönti kesti sen reilun tunnin. Sitten se alkoi pikkuhiljaa hiipua kunnes 9 aikaan loppui lähes kokonaan. Silloin on hyvä aika todeta sen olleen siinä ja pistää kamat pussiin ja lähteä kotiin selvimään saalista. Kiitokset Ahdille kalasaaliista! Siitä riitti sekä meille että jaettavaksikin vielä. Puhdistettuna kaloja oli n. 2kg. Herkkua pöytään siis!

43337715_10156692782962460_2261790616285