Lauantai aamuna oli taas päästävä litkaamaan. Edelliset hailit oli syöty ja lisää teki taas mieli saada. Ja kun litkaus on vielä hauskaa puuhaa niin mikäs siinä sitten. Aamulla ennen päivän sarastusta suuntasimme Kotkaa kohden. Tutulle paikalle saavuttiin omasta mielestä hyvissä ajoin mutta olihan siellä jo monta pappaa pimeässä istumassa. Kyllä ne aikaiseen tulee. No ei muuta kun rivin jatkoksi ja litkat veteen. Hailit alkoi syödä lähes heti eli kalan mättö alkakoon. Sitähän sitten tuli taas sen parin tunnin verran ja sitten se vaan loppui. Saalis oli yhteensä
n. 3kg eli reilusti yli oman tarpeen. Veimmekin osan saaliista äidilleni, joka lupasi valmistaa meille joku päivä silakkalaatikkoa. Nams!!!! Omat hailit päätyivät taas pannulle. Kyllä ne vaan on niin hitsin hyviä! Mutta nyt pitää pitää taukoa. Ehkä kerran vielä ensi kuussa tulee mentyä kokeilemaan ja sitten seuraavaksi toukokuussa.

Sunnuntaina suuntasimme tämän vuoden ekalle reissulle Lappakoskelle Kouvolaan. Ollaan käyty siellä viime vuoden marraskuussa kerran aiemmin. Silloin mulla oli kaksi kirretärppiä mutta ylös asti en niitä silloin saanut. Pah! Viime vuodesta poiketen mulla oli mukana nyt perhovehkeet. Pääsin kokeilemaan ekaa kertaa koskessa mun uutta 4/5" perhosettiä. Ai hitsin hitsi :) Täytyy kyllä sanoa että ei ollenkaan huono ostos. Kivan kevyt heitellä ja muutenkin toimiva.


IMG_20180926_170317.jpg

Sama ilmiö toistui Lappakoskella kuin muuallakin koskilla. Vesi oli kuuman sateettoman kesän jälkeen jonkin verran matalalla. Mutta täällä se ei niin haitannut koska paikassa on reilusti vettä ja perholla siten helpompi päästä pohjan lähelle missä ainakin harjukset lymyävät. 
Heittelin jonkin aikaa ensi pientä lippaa siellä täällä mutta ei tärpin tärppiä kuulunut.
Päätin sitten vaihtaa perhovehkeisiin ja laitoin siiman päähän mustan kuulapää uppiksen.
Menin pienen kosken yläpuolelle rauhassa virtaavaa "peiliä" koluamaan. Eipä aikaakaan kun huomasin pintakäynnin ja eikun perho sinne heti perään. Ja pam! Eka harri oli kiinni. Eihän se nyt mikään jätti ollut (n.30cm) mutta minun tämän vavan eka kala. Eli koeajo suoritettu onnistuneesti! Oi vitsi kun oli mukavaa sitä väsytellä! Todistusaineistona pikainen huono kuva ja kalan vapautus mahdollisimman pian.

lappa3.jpg

lmeisesti uppoperho ui tarpeeksi lähellä pintaa kun siihenkin noin äkisti harri otti pinnasta? Jatkoin kalastusta samasta kohdasta ja nyt hieman rauhallisemmalla uitolla että perho pääsi lähemmäs pohjaa. Sainkin heti kohta aikamoisen tällin ja vavan notkahduksen että melkein pelästyin! HUI! Kala kuitenkin pääsi samantien irti. Uusi heitto ja uitto rauhallisesti ja pam taas kova tälli ja irti. Kolmatta kertaa kala ei enää ottanut vaikka kokeilin samasta kohtaa ja vielä hieman molemmilta puolilta tätä iskupaikkaa. En tiedä oikein että mikä kala se mahtoi olla? Isolta kyllä vaikutti ainakin näillä tän kokoluokan vehkeillä :) Mutta arvoitukseksi jää. Hitsin hitsi.....

Tämän jälkeen vaihdoin sitten pinturiin, kun huomasin taas tuikkeen ylävirrassa ja taas kohta olikin harri siiman päässä potkimassa. Tämä oli hieman edellistä isompi eli n. 35cm.
Takaisin kasvamaan pääsi hänkin ja kuvaakaan en viitsinyt vapautuksen nopeuttamiseksi ottaa. Mutta kiva oli saada tämä uusi ennätys eli siis eteläsuomesta isoin saamani harjus! Jee!!!! 
Enpä olisi uskonut että täällä näinkin alhaalla näitä harjuksia saa näinkin hyvin. Värit tosin ovat paljon laimeammat ja erilaiset kuin Hossan harjuksilla eikä voimaakaan ole ihan niin paljon niillä pyristellä siiman päässä. Mutta harjuksia jokatapauksessa, se on pääasia. Päivä jatkui lähinnä perhoa heitellen ja välillä aina kaloja tuli sieltä täältä niin pohjasta kuin pinnaltakin.
Päivän saldo minulla oli 7 harjusta ylös, yksi karkuutus ja 4 tärppiä. Kirret pysyivät piiloissaan eli niitä ei valitettavasti siiman päähän sattunut tällä kertaa. Jos sitten eivät olleet niiden kovien iskujen takana? Ken tietää sen....Mutta hieno päivä oli siltikin vaikkei syömäkaloja saatukkaan, ei voi muuta sanoa! Ja kelikin oli mitä mainioin :) Kiitos Lappakoski! Ensi kertaan taas jälleen! 

​Tässä vähän kuvia paikasta.

lappa5.jpg


lappa4.jpg


lappa2.jpg

Tuossa virtauksen ja peilin reunassa ennen pientä koskea oli hyvä paikka.