Vihdoinkin koitti tämä päivä että pääsi taas pilkille. Harvoinpa enää nykyvuosina on ollut näin että uuden pilkkikauden voi aloittaa samana vuonna kun edellisen kauden lopettaa! Kyllä se useimmiten on venynyt aina seuraavalle vuodelle se kauden aloitus. Mutta nyt on ollut onneksi niin pakkasmaisia päiviä ja öitä eikä ole sadellut lunta niin järville on muodostunut ihan mukavasti jo jäätä. Ja ihan kunnon teräsjäätä eikä mitään höttöä ja kerrostunutta sohkaa. Kävimme viikko sitten tiistaina vähän tutkimusmatkalla tässä Haminan pohjoisosissa tutkimassa jäätilannetta siellätäällä. Silloin lähes joka lammessa oli n 5-7cm jää niin ilo nousi jo rintaan että kyllä taidetaan päästä viikonloppuna avaamaan kausi. En malta odottaa!!!
No lauantaina sitten malttamattomin mielin suuntasimme kohti erästä lampea jossa olimme käyneet katselemassa jäätä. Varovainen jäälle meno ja heti reiän kairaus ja mittaus: 13cm!!!!  Oujeeeee! Muutama metri eteenpäin ja taas sama homma: 13cm!! Ei hitsi oikeasti täähän on jo ihan kunnon jäässä! No ei muuta kun eteenpäin ja reikiä tekemään aika tiheään että varmasti on keskemmälläkin jäätä tarpeeksi liikkua turvallisesti. No olihan sitä. Mulla on sellainen kaira että se ottaa sentin kierroksella eli voin laskea pyöräytyksistä paljonko on jään paksuus. Ja hyvin piti paikkansa nytkin. Tasaisesti oli se 13 kierrosta aina ennenkuin terä meni jään läpi. Turvallisin mielin oli siis hyvä jäällä pilkkiä. Syvin kohta tässä lammessa taitaa olla siellä vajaassa 2 metrissä. En löytänyt 1,5m syvempää tällä kertaa mistään. Monet reiät oli ihan  tyhjiä ja alkoi jo tuntua että eikö täällä ole missään kalaa? Onneksi sitten alkoi tapahtua ja alkoi tulla sitten sellaista alle 10cm pientä sinttiä vaikka miten paljon. Siksi ensimmäinen kunnon tälli aiheuttikin siiman katkeamisen. Olin nääs vaihtanut 0,08 siimalla ja pikkumorrilla varustettuun vapaan kun tiesin että kalan koko ei täällä päätä huimaa niin tälläisellä pienemmälläkin setillä pärjää. No nykäys oli poikkeuksellisesti aikamoinen ja iso ahvenhan se oli kiinni tietenkin tässä "rihmassa". Kaksi jytkäytystä se ahven ehti tehdä kun en saanut heti siimaruuvia auki niin en saanut annettua löysiä yhtään ja se oli siinä sitten. Siima poikki. Perhana! Onneksi viereisellä reiällä isot tuli ylös asti eli otettavan kokoisia ruokakaloja! Vau! Eli on täällä isompaakin kun kohdalle sattuu!? No jatkoin pilkkimistä harmituksissani ja sitten vavan kärki taas nytkähti reilusti ja sain sellaisen 200g ahvenen ihan ylös asti. Sekin tuntui hirveältä jätiltä niiden pienten sinttien rinnalla. Ei muuta kun kassiin vaan nätti kala kotiinviemisiksi. Pikkukalaa tuli sitten taas mukavasti ja sitten se vaan loppui kuin seinään. Ajattelin että tulikohan kalapoliisi alle kun tuli täysi hiljaisuus? No vaihdoin vahvempisiimaiseen vapaan jonka päässä oli 2g jigipää ja siinä 5cm ahvenvärinen saira-jigi. En kerennyt kuin pohjaan sen pudottaa niin pam!... Jep jep haukihan se siellä. Aikani puljattuani sain ylös n. kilon pulikan. Arvaukseni osui siis oikeaan :)

47236708_10156815484922460_6777678651895

Nätti parisatanen

Siksi vaihdoinkin uudelle reiälle kun tuosta tuskin saisi vähään aikaan yhtään mitään tuon jeparin takia. Uudella reiällä joku vaisto sanoi että nyt paksumpi siimainen vapa kehiin isommalla morrilla. Sen verran että taas sain morrin pohjaan niin pää taipui heti ihan alas! HUI! Taasko hauki ajattelin? Mutta jumputtelusta tunsin että ahvenhan tämä on. JEE! Vähän aikaa siinä sitten meni kun sen sain osumaan reikään ja siitä jäälle. Voi hitsi miten nätti ahven!
Eihän se nyt mikään enkkakala ollut eikä lähellekään mutta tälläisestä lutakosta ja ensimmäisellä pilkkikerralla varsin upea ilmestys! Vautsi vau! Ja naapurireiällä pistettiin vieläkin paremmaksi kun n.100g isompi abborre tulla tupsahti sieltä ylös. Ei voisi ensimmäinen pilkkireissu paremmin mennä! Pikkuahvenia lukematon määrä, isoja ahvenia vajaa kymmenkunta ja yksi haukikin. Eli kunnon tsembalot saatiin aikaan :) Kiitokset Ahdille antimista! Tästä on hyvä jatkaa talven pilkkiretkiä!

47159384_10156815862367460_2696346151640

Tollaisiin lukemiin pysähtyi vaaka :) Kiva möllykkä :)