Urheilijathan sanovat monesti olleensa korkeanpaikan viimeistelyleirillä ja usein etelässä, ennen suurta kisakoitosta. Kai samaa voi sanoa menneestä viikosta meilläkin. Kova koitos "etelässä" ja harjoittelua, testailua, opettelua ja pohdintaa tulevaa 10 päivän pilkkiputkea varten, pääsiäisestä eteenpäin Hossassa. Sitähän tuo viime viikko oli :) Paikat, kohdekalat ja välineet vaihteli päivittäin. Kelejäkin oli monenlaisia. Pilvistä, aurinkooista, sadetta, tyyntä, myrskyä, kylmäää, lämmintä......... Eli kaikkea mitä kevään kelit voi olla. Käytiin Kotkassa, Pyhtäällä, Miehikkälässä ja Lappeenrannassa pilkillä. Saaliiksi tarttui niin ahventa, siikaa kuin särkikalaakin. Miehikkälässä käytiin uudessa paikassa eli Ihaksinjärvellä. Siellä olisi meidän mökkiosakaskuntien väliset kilpailut 17.3 mutta harmiksi samalle päivälle osuu SM-särki Lappeenrannassa. Ja sinne LPRaan tekisi kovasti mieli mennä kun on kerrankin noin lähellä kun normi SM-pilkki jää tänä vuonna väliin. Eli nyt on pari päivää aikaa arpoa mitä tehdään. Ihaksinjärvi tuntui aika oikukkaalta paikalta. Kaloja oli tosi paikoittain vaan. Eli tyhjiä reikiä tuli tehtyä. No sama se oli kyllä Lappeenrannassakin. Joko kalaa oli tai ei. 10ntä reikää kohti oli 1 mistä tuli kalaa. Että ei se valintaa ainakaan helpottanut. Katsotaan nyt sitten että mitä tehdään..... Noppaa varmaan joutuu heittämään :)
Kotkassa onnistuin saamaan ihan syötävän kokoisen siian Sapokasta. Huhut siis pitivät paikkansa että kyllä niitä voi siellä kohdalle osua. Nyt osui! Ahvenet taasen olivat aika kadoksissa. Edellisen viikon hirmupaikka oli nyt lähes tyhjä. Pientä kalaa hieman löytyi mutta isot olivat kai pilkitty kaikki pois tai lähteneet muille vesille. Mutta lohtua toi tuo siika. Savustettuna oikein hyvää! Mulle muuten ensimmäinen merestä saatu siika! Aina olen vain järvisiikoja onnistunut saamaan. Uusi aluevaltaus siis! Pyhtäällä käytiin aika monena päivänä. Siellä kun on niin mukavia paikkoja pilkkimiseen. Saalis nyt ei päätä huimannut mutta muutamia isompiakin aina löytyi. Pahimmat kelit vaan sattuivat osumaan juuri näille Pyhtään päiville. Paitsi eilen. Potkurilla ei tarvinnut ihmeemmin potkia autolle päin takaisin tullessa, kun tuuli vei mennessään. Välillä ihan pelotti. Niin kova oli vauhti! HUI! Mutta ei se haitannut että ei jokapäivä joutunut perkuuhommiin. Pääasia että sai olla pilkillä eikä töissä istumassa 4 seinän sisällä konttorissa. Mieli lepäsi, kroppa ei. Kyllä sitä taas on kiva päästä töihin huilamaan :) Mielellisesti ei tietenkään mutta kroppaa ajatellen. Nyt kunto kasvaa kohisten, toivottavasti ainakin, kun muutaman päivän taas huilailee ja parantelee särkeviä jäseniä. Vielä onneksi täällä etelässäkin pilkkikelit jatkuu ainakin muutaman viikon. Ja iltapilkillekin pääsee jo kohta kun alkaa olla illat niin valoisia. Jes!
Eilen kisailimme Lököressä Pyhtäällä. Taas uusi kisapaikka mulle. Noh eipä sitä oikein osannut mennä oikeaan kalapaikkaan. Yksien kivien luokse sain luvan mennä kun rajat oli vieraat mulle, mutta kun en tiennyt miten pitkälle sai mennä, niin pyörin vain pienellä alueella ja tulos ei ollut hyvä. 3s sija ja 1270g. Pah! Oli mulla yksi n. 300g ahven jo MELKEIN kädessä mutta ilmassa se teki jonkun ponkaisun ja tapsi petti ja morri suussa se tipahti tietenkin suoraan avantoon ja katosi. Perkule! Ja tietenkin vielä sellainen morri suussa mitä ei enää mistään saa. Eli Kaken tekemä. R.I.P Kauko! :( No on niitä morreja vielä kaksi jäljellä mutta kun ne on mun luottopelejä niin niitä tulee lähes aina kisassa uitettua eli menettämisen vaara on aina läsnä. Mutta se ei pelaa joka pelkää....
Sellainen viikko lyhyesti oli se. Tää täytyy ottaa tavaksi joka vuosi. Katkaisee mukavasti työnteon ja pääsee pilkille vaikka jokapäivä. Jee!
Ps. Ainiin viehetestailut sivulla löytyy myös uutta luettavaa!

IMG_20190301_164128.jpg

Saimaan maisemia