Niin sitä vaan tuli päätettyä talvikausi täällä kotiseudulla ilman että tajusi edes sen päättyneen. Aina ennen kun on käyty iltapilkillä, on tiennyt että TÄÄ on nyt talven päätösreissu. Nyt se kävi vähän niinkuin vahingossa ja meni ohi suun ilman että siitä tiesi. Viimeiseksi reissuksi jäi yhden illan pikapyrähdys Kannusjärvelle. Siellä saalis koostui lähinnä pikkuahvenista. No siihen kun tottui että siiman päässä on miniahven niin kyllähän tämä möllikkä tuntui ihan mahdottoman isolta. Hui! Tavallaan tähän kivaan kalaan oli hyvä päättää kausi. Vaikka sitä en silloin vielä tiennytkään :) 

56314580_10157093536367460_9061449888599

Möllykkätä :D

Nyt kun säät muuttuivat lämpimiksi ja oli tässä kaikenlaista kiirettä niin ei enää ehditty tuon illan jälkeen jäälle. Noh toisaalta sunnuntaina sitten Hossassa maistuu pilkintä taas entistä paremmalta. Toivottavasti. Sinnekin on luvattu aika lämpöisiä kelejä että toivotaan parasta että ei tarvitse vielä sentään perhovehkeitä kaivaa esiin vaan että päästään oikeasti jäälle vielä! No itse asiassa kesäkausikin tuli eilen jo avattua. Kun meri liplatti vapaana niin pitihän sitä päästä kokeilemaan tuleeko sieltä mitään. Heiteltiin jigiä ja minä vähän onginkin mutta eipä sieltä mitään tullut. No sellaista se on. Mutta pahin "kiima" on nyt heitelty pois että voi hyvin mielin odottaa toukokuuta kun päästään tositoimiin merelle. 
Niin muuten siihen liittyen, meillähän on viime syksystä asti ollut suunnitelmissa hankkia isompi vene. Koska entinen vene oli vain 4metrinen ja moottori 5heppanen niin sillä ei ollut oikein kauemmas merelle mitään asiaa jos vähänkin oli lainetta. Ensinnäkin matkalle sataman edustalle tarvitsi jo eväät kun se kesti ikuisuuden ja toiseksi: minä tunsin oloni turvattomaksi niin pienen veneen kanssa mennä kauemmas. Noh nyt netissä osui sitten silmiin myynti-ilmoitus 475 Tuusniemen veneen valmistamasta Tuusport Scorpiosta 20hv Evikalla+trailerilla (nykyinenhän oli vaan lainassa meillä eikä oma traikku) niin pakkohan se oli mennä katsomaan millainen vene oli tarjolla. Testiajon yms pähkäilyjen jälkeen vene lisukkeineen vaihtoi omistajaa ja muutti meille :) Jee! Eihän se mikään "hieno ja uusi" ole mutta sellainen mihin meidän rahkeet riittivät. Olisihan se kiva omistaa isompi ja uudempi mutta ehkä sitten joskus. Tämä riittää toistaiseksi meille. Nytkin tuosta löytyy vauhtia niin että päätä huimaa. Maisemat vaan vilisee silmissä. Tämän myötä avautuu ihan uudet mahdollisuudet merellä, minne uskaltaa ajella. Toisaalta en malta odottaa että päästään merelle sitä kokeilemaan. Sitä pitää kuitenkin vähän "tuunata" meidän näköiseksi niin sitten päästään tosi toimiin. Eli joskus toukokuussa kunhan on palattu Hossan reissulta ja venettä tuunailtu kuntoon.

56883648_10157118072142460_2699373072791

Meiän uus kippo

Meidän vanha Terppa meneekin sitten meidän mökin lähijärvelle missä on kovasti käyty kalassa naapurimme veneellä. Se kun on sellainen kiikkerä soutuvene niin sen takia moni reissu on jäänyt välistä kun on vähänkin tuullut. Sillä ei uskalla oikein tuuleen mennä leikkimään. Eli nyt me saadaan sinne sitten oma vene käyttöön moottorilla niin taas avautuu ihan uudet läänit minne mennä kalaan. Että kaikenlaista projektia pukkaa lähiaikoina. Mutta ei tässä tämän kummempaa. Hossanmatkaa odotellessa. Sieltä sitten raporttia jos ehtii ja jaksaa kirjoitella. Jos otan siis konetta edes mukaan sinne? Pitää miettiä :) Vielä 5 yötä........................