Niin, olen vuosia sitten saanut tuon lempinimen edesmenneeltä kalamieheltä Raimolta. Syynähän tähän nimitykseen oli tietenkin se, että jostain syystä onkikisaurani alusta alkaen minun onkeeni on aika usein eksynyt joko paljon lahnoja tai isoja lahnoja tai sekäettäkin. Olen niin useat voitot ja menestykset napannut juuri lahnojen turvin. Olen putsannut ison kalan kilpailun palkintopöytiä lahnoilla. Saanut lahnalla Suurkalastajamerkin ja kääntänyt kisataistelut voitoksi viimetingan lahnoilla. En tiedä syytä tähän mutta jotenkin se vain on mennyt niin ja siitä tuo lempinimi. No näinhän se taas sitten kävi eilenkin.
Avasimme siis KKM onkikisakauden Metsolassa, venelaitureiden luona. Taas voin todeta että aivan uusi paikka minulle. Keli oli aurinkoinen mutta hieman tuuli häiritsi onkimista kun osui juuri suoraan kohti rantaa. Vapa oli tiukilla kun sai huitoa vastatuuleen. Aloitin kilpailun erään laiturin vierestä missä oli pientä heinikkoa. Siinä tuli kökötettyä ainakin tunti koska sain heti aluksi pienen ahvenen. Jonkin ajan päästä heinikon reunasta napsahti pieni lahnan läpykkä.
No jäin sitten kyttäämään niitä lisää mutta eipä niitä kuulunut. Katselin että muutkin kävelee ja vaihtelee paikkoja että ei se syönti huimaa taida olla missään? No minäkin vaihdoin hieman paikkaa mutta tyhjää oli täynnä sekin paikka. Ei muuta kun kävelemään. Menin viimeisen laiturin ulkoreunalle mutta eipä se kala sielläkään syönyt. Huomasin että lähellä nostellaan kaloja pussiin niin meninpä sitten siihen vähän matkan päähän kokeilemaan minäkin. Ei aikaakaan kun lahna oli koukussa kiinni. Ei mikään iso mutta lahna kuitenkin. Päätin että tässä istutaan loppuaika ja yritetään saada niitä lisää. Pidemmällä ongella olisi ylettänyt paremmille kala-apajille mutta jostain syystä en tajunnut 8m onkea mukaan ottaa vaan 7metrisellä tuli ongittua koko kisa. Mutta oli niitä kaloja kuitenkin tuon 7m päässäkin tai siis 14m kun siimahan tekee puolet lisää :) Eli aina sillointällöin niitä alkoikin sitten napsumaan koukkuun, välillä pientä välillä vähän isompaa. Mikäs siinä oli ilta-auringossa istuessa kun tuulikin alkoi tyyntyä ja kaloja tuli. No kaikkiaan niitä lahnoja tuli joku kymmenkunta. Eipä sitä muuta sitten tullutkaan. Eikun tulipas yksi särki :) Heh. Lopullinen saalismäärä 4020g ja kisan voitto. Ei voi kun olla tyytyväinen. Eka kisa uudessa seurassa uudessa paikassa. Kiitoksia vaan järjestäjille ja kalakavereille rupatteluista yms.! Tästä jatketaan sitten seuraavaan kisaan Kuusisen rantaan.