Vietimme viikonlopun jälleen kerran mökillä. Kelit olivat sen verta tuuliset ja sateiset että kävimme kalassa vain lauantaina. Silloinkin joutui hieman tinkimään kalapaikoista kovan tuulen takia. Koska meidän "hotspot" ykköspaikka on ihan Venäjän raja-aidan lähettyvillä ja pohja on savinen, ei isokaan ankkuri jaksa pitää venettä paikallaan kovassa tuulessa ja lipumisvaara naapurimaahan ilman lupaa on ilmeinen. Siksi odottelimme muutaman tunnin muilla apajilla ennenkuin tuuli tyyntyi sen verran että pääsimme kalaan sinne minne halusimme. Eihän tosin tuolla mökin naapurijärvellä mikään paikka kovin huono ole. Eli saimme ahvenia ja kuhia myös tästä ns "kakkospaikasta". Minä kokeilin ensin heitellä jigejä ja niillä sainkin pari ahventa. Sitten kokeilin pilkkiä tasurilla ja pystypilkillä ja sekin tuotti tulosta ahventen ja yhden kuhan merkeissä. Jee!
No olen tässä mennäviikkoina hieman sidoskellut perhoja jokikalastuksia varten mutta myös leechejä. Eli kevyisiin jigipäihin marabouta jne hörsseliä jos jonkinlaista. Nyt otin kokeiluun pinkkejä leechejä koska tuolla järvellä on aina pinkki ja oranssihtava viehe ollut kova sana. No eipä tarvinnut kauaa kalan tärppiä odotella. Ahvenia alkoi pukkaamaan mukavaan tahtiin. Ja pari kuhaakin näytti minun sitomuksen kelpuuttavan! JES! Täytyy sanoa että vaikka kalastus on kaikkinensa huippukivaa ja jännää niin kyllä sen kruunaa kuitenkin se että saa itsetehdyillä vieheillä kaloja. Olkoon se viehe sitten perho, leech tai mikä vaan. Kalan koollakaan ei ole väliä vaan se ajatus että kala kelpuutti minun väkerryksen on niin hieno tunne että hoh! Suosittelen rakentelemaan jonkinlaisia vieheitä itse ja kokeilemaan. On siinä vaan eri tuntu! On on! 
Kun pääsimme sinne "ykköspaikkaan" niin hetihän se oli ekalla heitolla minun pinkkileechissä ahvenenköllykkä kiinni. Aa että! Ja niitä sitten napsui aina silloin tällöin että ruokakalat olisi ollut piankin kasassa jos olisi ollut niitä vailla. Sain myös yhden hauenpulikan eikun hei kaksihan niitä oli ja pari kuhaakin siihen vielä kaupanpäälle. Ja kaikki samalla pinkillä! JEE!
Se on kyllä mielenkiintoinen paikka kun sinne ruohikolle minne heittää on n 60cm vettä, se paikka missä vene on, vettä on n.2,5m ja jos heittää toiselle puolelle venettä, vettä on jo yli 4m. Eli siitä voi saada mitä kalaa vain. Riippuu minne ja millä viskoo :) Ei hullumpi mesta. Siksi meidän ihan ykkössuosikki. Toivottavasti seuraavalla kerralla päästäisiin molempina päivinä kalaan niin toisena päivänä ehtisi käydä muutaman kilometrin päässä toisessa kivassa montun reunassa kalastamassa. Sitä kohden!