Ongimme oman viimeisen osakilpailumme Tervasillan maisemissa. Samalla oli seuraottelu entistä seuraamme vastaan. Muutamia ex-seuralaisia kävi jopa meitä onnittelemassa. Se oli ihan mukavaa että heitäkin vielä on joiden kanssa voi jutella eivätkä käännä päätään pois kun kohdalle sattuvat. Toki omilta jäseniltämmekin saimme onnitteluja mutta se nyt ei ollut mikään ihmettelyä aiheuttava asia koska he ovat mukavaa porukkaa! 
Onkiminen oli sitä samaa mitä siellä on aina ollut ne 2 kertaa mitä siellä olen käynyt. Eli en saanut kalaa. Ekalla kerralla sain jotain 700g, seuraavalla kerralla jätettiin kisa 3h jälkeen kesken kun ei vaan nykäissytkään vaikka kuinka yritti. No nyt päädyttiin jopa 500g:aan. Jes!
Ei ole minun paikka tämä tai en vaan osaa siellä onkia. En tiedä. Yritin läheltä ja kaukaa, pienellä ja isolla ongella jne. Mut ei niin ei. Paikkaa en lähtenyt vaihtamaan kun kalaisat paikat oli miehitetty ja muualla näytti olevan yhtä hiljaista kuin minun paikalla. Eli eipä siitä paljon kerrottavaa jäänyt. Oman kisan kolmas sija ja kokonaiscupin  kakkonen ilmeisesti? No voitin sentään isoimman kalan palkinnon kesäcupista. Jotain positiivista. No tämä oli eka kisakesä näissä maisemissa. Opittua tuli kaikenlaista. Ehkä ensi kesä sujuu paremmin????

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei voi muuta kun taas hehkuttaa meidän mökin naapurijärveä. On se uskomaton paikka! Vietettiin siellä taas viikonloppu aika tiiviisti kalastellen. Eniten tietysti heitettiin jigiä mutta välillä myös "vertsusin" jigillä veneen vieressä ja pilkkiinkin tartuin monta kertaa kun kaiku näytti kalojen majailevan lähes veneen alla. Kaikilla tavoilla tuli paljon kaloja. Välillä heittotyyli oli paras, toisinaan taas veneen vierestä sai paremmin. Suurin osa saaliista koostui ahvenista. Oli pientä ja isoa, kaikenkokoista. Varmaankin 300 ahventa kävi veneessä kahden päivän aikan. Voi olla enemmänkin. Laskut meni sekaisin jossain vaiheessa. Syötäväksi lähti osa ahvenista, ehkä 5 kiloa? Fileitä tuli taas komea kasa syöntiin sekä pakastukseen. Venesumppu on kyllä kätevä keksintö kun siitä voi sitten päästää pois ne mitä ei tarvitse. Ei pidä ruveta ahnehtimaan! Kuhia tuli varmaan n. 30kpl. Osa mitallisia, suurin osa ei. Tulevaisuus on kuitenkin siis taattu. Jes! Haukia oli seassa myös jonkinverran ja aika monta kertaa otti taas kerran hauki jigissä olevaan ahveneen kiinni. Se on aika hurja kokemus kun on UL luokan vehkeet ja sitten yhtäkkiä haagertti nappaa ahvenen suuhunsa ja meno muuttuu ihan hurjaksi. Ja sitten yhtäkkiä hauki päästääkin irti ja repaleinen ahven vain nousee veneeseen. Näitä kävi aika usein. Ja veihän se hauki jigejä mennessäänkin kun kuitusiima on kuin voita sen suussa. No tätä tämä välillä on.......

Viikonloppuna suuntana onkin sitten kauan odotettu Naruska ja sen joet, purot ja järvet. Saas nähdä mitä se reissu tuo tullessaan? Toivottavasti hyviä muistoja, kauniita maisemia ja kalojakin. Siihen palaamme sitten myöhemmin......

68382135_10157424946902460_4761774324895

Tässä osa fileistä. Nams!