Jopas oli keli! Eli SM-laituripilkit kisattiin Lahdessa varsin kosteissa merkeissä. Oikeastaan muutamia minuutteja lukuunottamatta satoi koko päivän. Huh huijaa! Aika pynttäytyminen oli vaatteiden kanssa ettei palellut eikä kastunut. Minä varustauduin pilkkihaalarilla ja armeijan sadeviitalla. Siinä on yksi huono puoli eli hihattomuus. Siksi olen askarrellut vanhasta sadetakista irtohihat jotka vetäisen käsiin sadeviitan seuraksi. No ne eivät ole ihan nappihyvät koska eivät ylety tai pysy ihan ylhäällä asti. Eli olkapään ja kyynärpään väliltä kädet kastuvat väkisinkin aina kovalla sateella kun hihat valuvat aina alaspäin kun on paljon alla vaatetta. Mutta näillä mentiin. En loppujenlopuksi kastunut paljoakaan eikä palellutkaan.
Sain arvontapaikoiksi nrot 32 ja 66. Aamupäivän paikka oli ihan ok. Salakkaa oli pinnassa ja pohjassa pari särkeä ja ahvenkin mutta ei sen isompaa kalaa. Salakat olivat tosin sellaisia 5cm luokkaa olevia tikkuja ja vain muutama isompi eksyi minun kohdalleni. Ja edelleenkään kun en niitä osaa pilkkiä vaan kun 1 saan ylös niin 10 karkaa että eihän siinä pärjää huipuille mitenkään kun monta kiloa on takaisin mätetty veteen. Turhauttavaa!
Tauon jälkeen en saanut kalan kalaa. Monella näytti olevan sama kohtalo. Minusta se tauko on ihan tyhmä keksintö. Pitää rampata ees taas laiturilla ja kalat lähtee sentakia livohkaan.
Jos olisi saatu jatkaa suoraan vaan 4h kisa läpi niin kaloja olisi riittänyt varmasti paljon paremmin jokaiselle koska niitä oli pinnassa edelleen kun eka jakso loppui. En tykköö yhtään tuosta kilpailumuodosta. Vanha oli paljon parempi!

Yhteenvetona voisin väittää että jos salakkaa ei olisi ollut ja vaan pohjakaloilla olis menty niin lopputulokset olisi ihan erilaiset. Nyt loistivat ne ketkä salakkahomman osaavat. Eli en minä :) Kovasti aina yritän ottaa mallia näistä osaajista mutta en vaan opi. Morrit on pieniä ja syötit samoin mutta joku siinä mättää vielä. Sen jujun kun joskus keksisi niin voisin minäkin alkaa pärjäämään. Tosin minun kilpailut tässä lajissa jää syksyssä pariin-kolmeen kun viikkokisoihin en pääse ja näitä viikonloppukisoja ei ole tarjolla niin kuin muiden lajien kisoja tässä lähiseudulla. Eli siksi on vaikea oppia kun ei oikein tule harjoiteltuakaan tai kilpailtua. Muuten tämä on kyllä mukavaa hommaa, varsinkin jos kalat on muuta kun salakkaa eli isoja kaloja pohjasta.
Silloin minäkin voin vähän menestyä. Nyt tiesin jo ensi silmäyksen jälkeen veteen, että tänään ei ole Maassulin päivä ollenkaan. Veikkasin heti ketkä on kärkinimiä ja yksi sellainen huippu veikin pronssimitalin! Onnea Soilille! Hieno saavutus ja niin ansaittu. Olet niin haka tuossa hommassa! Minulla sijotus oli 22. Viime vuonna 10s. Eli alas mentiin kun lehmän häntä. Mut näin tällä kertaa.... 
Kaksi laiturikisaa olisi vielä ehkä edessä. Jos nyt tulee mentyä pm-kisoihin. Monestakin syystä ei oikein ne bileet innosta... Mut katsellaan miten käy. Omiin kisoihin menen varmasti. En ole tuolla Kotkan syvillä laitureilla ikinä pilkkinyt. Eli taas outoa ja uutta tiedossa. Kivaa!