Tämä viikonloppu olikin todella odotettu. Pääsisi jäälle taas ehkä ihan molempina päivinä. Jee! Lauantaina kurvailimme tänä vuonna toista kertaa Kitulan perämettiin pienelle lammelle katsomaan että mikä on jäätilanne. Edellisellä kerralla se oli huono mutta nyt se oli ihmeen hyvä. Jäälle meni jalanjäljet joten päättelimme että jäätä on riittävästi. No 15-20cm löytyi jäätä jokapaikasta missä porailtiin. Eli ei muuta kun pilkit killluun :) 
Ollaan käyty samaisella lammella aiemminkin eli tiesimme että kala on tosi pientä tai sitten tosi isoa. Nyt totetui ne molemmat skenaariot. Ensin mätimme jokapuolelta sitä n.7cm ahventa.
Sitä riitti kyllä ihan väsymiseen asti. Meitä ennen oli joku käynyt jo anivarhain pilkillä ja jättänyt kaloja jäälle. Päättelimme sen siitä että ne olivat elossa ja avanto sula kun pakkasta oli kuitenkin n.-5c eli olisi kyllä jäätynyt umpeen jos olisivat olleet eilisiä ja kalatkaan tuskin olisivat enää hengittäneet. Tein reiän lähelle tuota paikkaa. Aluksi pilkin taas niitä pieniä ahvenia. Sitten yksi nykäys olikin rajumpi. Heti tunsi että nyt on lötkö siiman päässä. No en saanut yhdellä kädellä, toisella siimasta kalaa pidellen, siimaruuvia auki joten tietäähän sen miten siinä käy kun on 0.08 siimaa metri ulkona ja päässä iso kala. Naps siinä käy. Hitto että harmitti. Olisi ollut ihan mukava paistiahven tuloillaan mutta siima petti kun en saanut annettua sille löysiä. Mutta oma moka. Mitä otin kisavavan mukaan kokeillakseni miten uusi kärkiviritys toimii. Toimihan se. Liiankin hyvin. Samalla meni hyvä ottimorri. Hiton hitto. No jäipä vielä yksi jäljelle sunnuntaita varten. Mutta oli ja meni. Eipä siitä sen enempää.
Vähän matkan päästä alkoi pian kuulua että "vissiin hauki otti kiinni". Väsyttelyä ja siiman juoksua oli naapurireiälläkin käynnissä. Kun kala pilkisti avannosta se olikin yllätykseksemm ahven. Ja komea sellainen! HUH! Kotona vaaka näytti 726g. Hieno kala näin pienestä lammesta saatuna! Jes!

Vaihdoin sitten minäkin keskemälle järveä paikkaa ja taas alkoi tulla vaan sitä samaa silppua. Parin reiän jälkeen olin jo sanomassa että nyt lähdetään kotiin, ei täältä tule mitään isompaa. Ja samalla huomasin miten ruutuun piirtyi iso viiva morrin alle joka roikkui korkealla välivedessä, koska vapa oli toukkakotelon kuminauhan alla jemelissä kun selasin puhelinta.
Äkkiä vapa käteen, morria värisyttämään ja samassa kala oli kiinni. Ja tämä oli vieläkin isomman tuntuinen kuin se edellinen. Onneksi nyt oli vahvempi siima, helpompi kela ja eri morri niin ei ollut niin hätää. Sain siimaa ulos sen mitä kala vaati ja pienen väsytyksen jälkeen ahvenenmöntti oli jäällä! Jihuu! Arvioin sen noin 450g ahveneksi. Kotona vaaka näytti 503g.

88220540_10157997283767460_9302521893208

Herra/Rouva Yrmyniskalla oli hyvin yrmeä ilme :)

Toivottavasti tämä ei jäänyt talven isoimmaksi ahvenksi. Että Hossassa tulisi vielä isompia. Mutta tyytyväinen ihan olen jos tämä oli se isoin. Kun koko talvena ei ole oikeastaan mitään sormea pidempiä tullut mistään. Pari ehkä 100g ahventa. Siinäpä se, kun kalapaikat on olleet niiin kortilla näiden jäiden takia. Ei voi muuta sanoa kuin että tämä on mukava lampi pilkkiä. Koskaan ei tiedä mitä saa. Tykkään!

Sunnuntaina suuntasimme pm-pilkkiin Lahteen. Olen viimeksi ollut huonojen kelien vuoksi pm-kisoissa v.2016. Sen jälkeen on ollut niin lumisia talvia että ei ole minun potkurilla ollut asiaa lähteä tarpomaan jäälle. Nyt oli hyvät olosuhteet niin ajattelin lähteä mukaan. Paikkahan oli minulle tuntematon niinkuin varmaan monelle muulle meiltä päin tulleelle. Katselin lähdössä minne porukka suunnistaa ja valitsin järven vasemman reunan ja noin puolivälistä paikan läheltä rantaa. Siitä sitten aloin porailla ja etsiä kaloja. Jäätä oli 25-30 kierroksen verran eli yllättävän paljon. Kuulemma vastarannalla oli reilusti vähemmän. Sinne kun loimotti aurinko ja tämä puoli oli varjossa lähes kokoajan kokonaan. Eka reikä antoi heti 5 ahventa. Seuraava oli tyhjä ja sitten taas sain pari kalaa. Näytti olevan sama ilmiö kuin viikko sitten. Reikä antoi pari kalaa, ei muuta. Ja uuden reiän voi tehdä parin metrin päähän ja siitä taas saattoi saada kalaa. Siinähän se vierähti yhteen asti pienellä alueella reikiä tehden ja aina jostain jotain tuli jos tuli. Matalimmillaan pilkin alle puolesta metristä ja sain kalojakin. Hirvitti kyllä porata ettei kairaa pohjaan kun ei tiennyt yhtään miten kovasti penkka mataloituu. Mutta kun muutkin porasi rannan lähellä niin tein minäkin sitten uskaliaasti reikiä. Yhden aikaan totesin että syönti minun osalta kyllä nyt loppui eikä vanhat reiät antaneet minulle mitään joten lähdin lähtörantaa kohden poraillen siellä täällä reikiä. Vasta ihan ennen lähtöä, löysin paikan mistä tuli ahvenia. Harmittaa etten mennyt heti siihen. Tulos olisi ihan toinen koska niitä tuli kuitenkin ihan kokoajan. Olisin varmasti ollut ainakin pronssilla, kenties hopeallakin. Mutta tää on tätä jossittelua. Tämän lajin suola :) Jos jos jos.... Kalaa tuli 756g ja sijoitus viides. Pronssille olisi vaadittu 65g enemmän. Jep. Harmittaa. No ehkä minäkin joskus osun heti oikealle paikalle ja vedän voittokalat. Sitä odotellessa................