Viime viikot on menneet vähän niin ja näin kalastuksen suunnilla. Ollaan käyty mökillä pari kertaa ja kalastettu tutulla naapurijärvellä mutta ei ole oikein mitään sykähdyttäviä kokemuksia karttunut, mistä olisi tänne tullut kirjoitettua. Ahvenia on nyt pari kertaa löydetty samasta paikasta jo kaksinumeroinen määrä, jee?!,mutta koko on edelleen pientä ja määrät vain siinä 10-20kpl maissa. Nyt lauantaina saimme jopa jo 100-200g ahvenia mutta ei niitä nyt "riesaksi" asti ollut vieläkään. Ilmeisesti se vesi on liian lämmintä vieläkin kun kelitkin on olleet ihan liian lämpimiä. No ehkä se syksy  ja viileys sieltä tulee, kun odottaa maltilla. Kuhia on noilla reissuilla tullut se normimäärä 20-30kpl. Koko on ollut edelleen pientä. Hyvä jos yksi mitallinen on tuossa määrässä ollut. Tavallaan hyvä tavallaan ei. Tulevaisuutta on mutta syödäkin haluaisi. No onneksi lauantaina mulle annettiin 45cm kuha ja saimme vatsamme täyteen kera kantarellikermasoosin. Nam! Kantarellejä onkin löytynyt nyt ihan kivasti. Viime viikonloppuna kerättiin 60litraa. Eikä edes mitään isoja lenkkejä metsään tehty. Tai siis minähän nyt en pysty tekemään mitään lenkkejä enää vaan harrastan tienvierikeräilyä kun tuo mun pas** selkä ei anna periksi kävellä montaakymmentämetriä ja tasapaino on surkea epätasaisessa metsässä. Mutta keräsin minäkin yli ämpärillisen ihan pienen matkan päässä autosta metsäteiden varsilta vanhoista tutuista perimätietona kulkeneista paikoista. Mökillä on se hyvä kun liikkujia on tosi vähän niin sieniä riittää kerättäväksi mukavasti kaikille. Varsinkin kun ollaan rajavyöhykkeellä niin eipä siellä oikein monia ihmisiä liiku. Mökkejäkin kun on ihan 3kpl siellä mistä me keräillään. Ainoat seuralaiset metissä ovat monimuotoiset metsänelukat. Jos nyt niitäkään sattuu näkemään :) Meidän "mökkikettu" on ollut ainoa seuralainen mökillä tämän kesän. Se on jotenkin kesyyntynyt ja käy harvasepäivä meidän pihalla piipahtamassa. Ei se meitä oikein pelkää ollenkaan. Tuijottelee vaan ja käppäilee pitkin pihaa. Ei se kipeältäkään vaikuta kun karvakin on tuuheaa. Olisiko sitten viimekesän pentu koska on aika pieni? Ennenkin on törmätty siellä kyllä kesyihin ketunpentuihin mitkä ei ihmistä ole pelänneet. Melkein on pitänyt käydä nostamassa ne tien keskeltä pois että voisitteko vähän väistää kun tuijottavat vaan ja jatkavat leikkejään kun autolla on kohdalle osunut. Kenties tämä kuuluu samaan sukuun :)
Karhujakin on kuulemma mennyt pari kertaa ainakin meidän mökin takaa n. 50m metrin päässä mökistä mutta me ei olla nähty tai kuultu mitään eli ei olla oltu silloin mökillä. Ääntä on kuulemma pitäneet kovasti mennessään. Ja jälkiä on näkynyt meidän tiellä. No onhan noita nähty. Karhuja siis. Ei niin väliä vaikkei näkisikään enää ikinä muuta kun Korkeasaaressa tai Sulon luona Kuusamossa. On ne niin jylhiä tapauksia! Se 5 kertaa riittää mitä minä olen niitä luonnossa nähnyt. Kiitos vaan kokemuksista mutta nämä riittää minulle :) Mitään jänistä suurempaa en kaipaa eteeni kun metsässä tai tiellä liikun. Se on hyvä koko. Ei ehkä tapa mutta pelästyttää sekin ihan tarpeeksi.
Ensi viikolla olisi loma ja suunnitteilla kalareissu jonnekin suuntaan. Tarkempaa ei vielä tiedä mutta se selvinnee lähipäivinä miten tässä nyt syystä ja toisesta suunnitelmat menee......