On ollut kyllä erikoinen tämä loppusyksy. Lokakuussa käytiin kerran (muistaakseni?) mökillä, laittamassa veneet ym talviteloille. Kalastellakin kyllä kerittiin mutta kalat tuntuivat jälleen kadonneen jonnekin. Ei löytynyt oikein mitään mainittavaa saalista. Muutamia parempia ahvenia ja pari mittakuhaa mutta...... En tiedä. Vaikea oli tämä loppusyksy. Todellakin. Merelläkin käytiin vain muutaman kerran veneellä ja sieltäkään ei mitään ihmeitä tullut. Joitain otettavia ahvenia joskus. No laiturilta parempi puoliskoni veti mittakuhia aina silloin tällöin mutta jotenkin meille ei osunut parempia reissuja yhtään. Multa esim. jäi mittakuha mereltä tänä syksynä ilmeisesti saamatta? Outo syksy ettensano. Ei nimittäin ole sitä ihmettä käynyt 10 vuoteen. Nyt näyttää käyvän.
Terviksellä on kalastajien määrä vähentynyt huomattavasti lähiviikkoina eli kuhakausi on ilmeisesti nyt ohi. Mitäpä ne muuta sieltä haluavat siiman päähän kuin kuhia. Onneksi tavallaan niin, koska nyt on paremmin tilaa kalastaa, niin laiturilta kuin veneestä. Inhoan nimittäin sitä sillit suolassa meininkiä ja veneellä röyhkeilyä ja vertsuamista keskellä väylää toisten tukkona että siksi on mulla jäänyt muutamiin kertoihin vaan ne reissut. Ei vaan jaksa sitä touhua :(
Jos kelit jatkuu tälläisenä syksyisinä niin tulee pari kertaa varmaan vielä käytyä veneellä kokeilemassa jotain lajia jostain. Tottakai sitä sormet ristissä toivoo että jäät tulisi pian ja saisi laittaa veneen talviteloilla mutta viime talvena sitä ei olisi edes tarvinnut tehdä kun kokotalven olisi päässyt kalaan avovedelle. Olipa harvinaisen pee talvi :( Ja pelkään pahaa että sama toistuu nytkin. Toista oli ne ajat vielä muutama vuosi sitten kun 1.12 pääsi jo aloittamaan pilkkikauden ja lopettamaan toukukuussa. Oi niitä aikoja!!! Niitä on niiiiiiin ikävä. Mutta ei auta. Näillä mennään. Pahinta peläten ja parasta toivoen.

122435059_10158675921482460_511738296309