No vihdoin se koitti sekin ihme että tälle kulmakunnalle saatiin talvi. Tosin tämä ei nyt mennyt taaskaan ihan niinkuin Strömssöössä. Olisi ensin voinut pitää pakkasia ilman tuota lunta mutta tämä meni nyt näin ja sillä siisti. 
Päästiin siis avaamaan kausi tuossa joulun alla Luumäellä mutta se nyt oli sellainen lähtörannassa kököttäminen metrin vedessä ja pieniä sinttejä pilkkien mutta avaus kai sekin. Apina pois selästä, oli se tärkein asia tässä.
Sunnuntaina käytiin sitten ihan ns. oikeasti pilkillä Turkialla eli saatiin jopa sormea isompia ahvenia. Ei mitään otettavan kokoisia mutta sellaisia että tiesi siiman päässä olevan oikeasti kalan eikä tarvinut arvuutella kuten ennen joulua :) Jäätä oli n 9cm, sen päällä sohkaa, vettä ja lunta eli ei nyt oikein hyvät olosuhteet. Mutta muutama tunti siellä jäällä tuli vietettyä ja nautittua siitä että vihdoin pääsi pilkille. Mikäs sen hienompaa. Nyt vaan toivotaan että tuo 15pvksi luvattu kunnon talvikeli ja kovakin pakkanen menee tuon kaiken läpi ja jäädyttää järvet ja toivottavasti merenkin, niin päästään oikeasti tositoimiin eikä vaan vähän sinnepäin.
​Sitä odotellessa, se on moro!

135752193_10158836236532460_269001784275