Enpä olisi uskonut että sinne vielä palaan joskus. Kyllä se viime talvinen keikka rutisevalla jäällä oli niin kamala että jäi ihan melkein vissiin jotenkii traumat siitä seikkailusta. No lähdettyä nyt tuli kuitenkin kun kuultiin että jäätilanne olisi nyt parempi kuin vuosi sitten. Niinpä aamulla auton keula näytti kohti Luumäkeä. Jälleen kerran tänä kautena :) Mutta kun lähivedet eivät oikein enää kauden avauksen jälkeen houkuta eli pikkukalojen pilkintä ja kun merikään ei ole vielä jäässä kunnolla niin on se suunnattava sinne missä voi oikeasti saada sormea isomman kalan. Ensimittaukset osoittivat että juu jäätä on 15cm vähintään. Jossain jopa 17cm. HUH! Ei muutakun reikää tekemään. Aloitettiin aika läheltä rantaa mutta siinäkin vettä oli jo 2,5m. Kaloja ei näkynyt joten etiäpäin sano mummo lumes. Menimme suunnilleen samoille paikoille missä edellisellä kerralla onnesti kuhan ja ahventen suhteen. Eipä siinä kauan tarvinnut tasuria heilutella kun kaiusta näin miten pohjasta lähti viiva kohti tasuria ja pam kala kiinni. Heti tunsin että eipä ole ahven tämä vaan joku isompi. Reiästä nousi 44cm kuha. Ottipelinä tuttu Kalapelen FM tasuri. Mukava kala kertakaikkiaan! Mutta takaisin se piti päästää koska alaraja on 45cm. Heippa!

kuha.jpg

Päivän mittaan tuli kokeiltua jos jonkinlaista viehettä. Jigiä, pystypilkkiä, mosaria, morria..... Kalan syönti oli kyllä aika onnetonta. Ei meinannut kelvata mikään viehe. Eikä edes löytyä kaloja vaikka reikiä tehtiin miten. Mutta jos kaloja oli lähi metreilla niin yleensä tuolla tasurilla sai kalat houkuteltua aina katselemaan mutta tärppejä ei aina tullut. Sain kuitenkin tuolla vielä muutamia hyviä ahvenia ja pari kuhaa karkuutin. Toinen karkulaisista voi olla myös iso ahven mutta sitä ei tiedä kun ei tullut näkösälle asti. Arvailen vain. Yksi parempi ahven kuitenkin katseli ja katseli tasuria mutta ei ottanut. No vaihdoin äkkiä Puustjärven Nypyyn tapsimorrilla ja ei tarvinnut kuin veteen tiputtaa, pari nyppäystä ja ahven oli kiinni. Olikin ihan kiva noin 250g möllikkä. Jee!
Olisihan niitä enemmänkin voinut päivän mittaan vedellä mutta tälläkertaa ei oikein löytynyt kalapaikkaa. Mutta olipa 200% kivempi reissu tänne kuin edellisenä talvena. Kyllä tänne varmaan taas jossain vaiheessa tie vie kunhan nyt päästään ensin muillekin tutuille paikoille käymään. Lumen tulo vaan saisi nyt jo loppua. Potkuria on kohta mahdoton työntää ja ilman sitä en jäälle pääse. Että jos siihen jotain rajaa saisi, niin kiitoksia kovasti sinne yläkertaan!