Enpä olisi tätä päivää uskonut ihan heti koittavan. Että minä pilkin lähes koko päivän värikoukulla. Nyt on maailmankirjat sekaisin!
Mutta joo. Piti ihan yrittää tuolta sivuilta etsiä että koska olen viimeksi käynyt Haminassa pilkillä. En löytänyt mitään täsmällistä tietoa. Mutta 2v sitten käytiin ainakin Summanjoella kuhapilkillä. Mutta sehän ei ole ns. "perus-Haminaa", tavallaan. Että enpä nyt osaa sanoa tarkkaa aikaa....
Nyt siis "muutaman vuoden" tauon jälkeen suuntasimme kohti kaupungin vesiä eli Salmenvirtaa. Paikalla olikin jo 10kunta pilkkijää kun sinne saavuimme. Ja lisää tuli kokoajan. Siihen sitten päälle vielä hiihtäjät, kävelijät, koiranulkoiluttajat, mönkkärikuskit ja moottorikelkat niin meno oli kun Chicagossa. Ei nyt ihan minun mieleinen kalapaikka. Mieluummin olisin aina ihan yksin pilkillä. Tai siis kaksin. Mutta kai sitä pitää välillä käydä "ihmisten ilmoilla" kalassa että ei ihan mökkiydy. Kun kohta vuosi on tullut kökötettyä kotona etätöissä 60-100% työajasta niin kyllä tuntuu olevan jo aika vaikeaa lähteä yhtään mihinkään ovesta ulos, missä on ihmisiä. Rauhallisuus ja hiljaisuus on minusta liian kivaa. HUI! :)
No mutta kuitenkin nyt suunta vei ihmispaljouteen ja sillä hyvä. Jäällä oli hyvä liikkua. Lunta oli vain nilkkaan ja alla kova pohja. Hyvä niin! Käskin tehdä keskelle väylää mulle reiän että "on tuossa joskus kaloja ollut, muistan näin -mentaliteetillä". No olihan siinä. Istuin 4h samalla reiällä. Järkevää vai ei, en tiedä. Mutta tulipa nyt istuttua. Kun kaiussa oli kokoajan kalaa eikä siitä massasta erottanut niiden kokoa, niin ei tehnyt mieli vaihtaa paikkaa, kun ei voinut tietää jos seassa olisi vaikka isojakin kaloja. Ja sainpa taas rauhassa testata kaikenlaiset vieheet läpi. Tänään oli sellainen päivä että päätin etten koske toukkiin kuin ihan pakon edessä osin ihan kylmyydenkin takia. Eli morrivirityksiä oli mukana vain yksi. Etten vaan haksahtaisi siihen.
Että kokeilisin oikeasti kerrankin muitakin pilkkejä eikä AINA morria. Se kannatti.
Aloitin tasureilla, sitten siirryin jigeihin, mosareihin ja lopulta värikoukkuun. Sain ainoastaan yhdellä Kawerin muikkutasurilla yhden ahvenen, muut vieheet sai uida rauhassa. Joskus kalat jopa lähti pois kun tiputin ne veteen. Enkä tiputtanut edes lähelle pohjaa vaan metrin päähän pohjasta. Mutta ei innostanut ei. Lopulta päädyin kokeilemaan Puustjärven Captain 5cm hopeiseta pystypilkkiä, johon olin virittänyt kisoista ostetun keltaoranssipunaisen värikoukun missä oli kimaltavia karvoja. No sepä olikin sitten päivän sana. Siihen iskettiin välillä hyvinkin rajusti ja kalat olivat pilkin pituisesta "keskikokoiseen" ahveneen asti ja kaikkea siltä väliltä.
Että siinä syy miksi vierähti 4h hyvin rattoisasti saman reiän äärellä. Kalaa tuli n. puoli muovikassia. Enpä ole IKINÄ saanut värikoukulla kuin pari kalaa vaikka olen niitä monesti kokeillut. En tiedä oliko "syy" nyt pilkissä, värikoukussa vai olosuhteissa eli oliko tämä vain sattumaa ja ensi kerralla tämä yhdistelmä ei toimi ollenkaan vai mitä tämä oli? En tiedä.
Mutta kivaa oli. Jee! Kokeilin myös yhtä toista värikoukkuviritelmää ja silläkin kaloja sain, mutta en lähellekään niin kuin tällä Captainilla. Olen siis hyvin tyytyväinen tähän Puustjärveltä saatuun pilkkiin. Tähänkin! Onhan ne muutkin olleet hyviä mutta tämä oli eka kerta kun sain tällä kalaa. Tätä ennen siinä oli vain koukku toukilla mutta nyt vaihdoin siihen värikoukun. Ja se toimi.
Eli tämä yhdistelmä tulee säilymään pilkkirepussa tästä lähin aina. Ja kokeilen sitä varmasti myös aina, kun näen alla kalaparven. Varsinkin merellä. Kun kerta nyt tuntui toimivan niin hyvin.
​Vielä en kuitenkaan "hurahtanut" värikoukkupilkintään eli skeptisenä ajattelen että tämä oli vain sattumaa. Mutta katsellaan miten tämä "ura" tästä nyt etenee. Vai eteneekö mitenkään :)

145735531_10158939240917460_688645543630