Tänä talvena kun tuli tänne eteläänkin vihdoin talvi, päätimme pitää viikon loman eli sellaisen etelän pilkkiviikon. Tarkoitus oli käydä 9 päivää pilkillä mutta se nyt säistä ym johtuen typistyi 7 päivään. Mutta kerkesihän sitä siinäkin rämpiä yhdellä jos toisella järvellä ja merelläkin muutamassa paikassa. Säät oli pääasiassa oikein mainiot eli mollikka paisteli ja jäällä oli suht hyvä liikkua, varsinkin järvillä. Merellä vähän parina päivänä vedennousu hankaloitti liikkumista eli rannasta ei kauaksi päässyt oikein missään näillä jaloilla ja selällä siellä sohkan ja jääpalojen seassa. Mutta en valita. Pääasia että pääsi pilkille. Käytiin niin paikkakunnan järvillä ja lammilla kuin myös meripaikoilla mutta ajettiin reilun tunnin ajomatkojakin järville. Kivaa oli tutustua muutamaan uuteen paikkaan eli kalapaikkarepertuaari kasvaa edelleen. Miten ihmeessä ne kaikki kerkiää käydä missä haluaisi käydä? Siihen menee monta talvea. Nytkin olin tehnyt listan minne lomalla haluan mennä. No eipä siitä keretty käydä kuin osassa. Heh. Näinhän se menee. Valinnanvaraa liikaa......
Minä kun olen sellainen kalastaja että aina ne isot kalat ei ole pääasia tässä kalastuksessa, vaan luonnon ja kalastuksen tuomat elämykset on tärkeämpiä. Minulle se ei aina ole iso kala tai 10kg saalismäärä. Se voi olla ihan jotain muuta. Vaikka löytää uusi kalapaikka missä kukaan ei ole reikiä jäähän tehnyt ja saada sieltä edes yksi kala. Se tuo omat fiiliksensä että jes onnistuin! Joskus se voi olla saman reiän äärellä parin tunnin kökötys ja kaiusta jonkin isomman kalan seuraaminen ja sitten saada se lopulta iskemään pilkkiin. Se on myös jes-fiiliksiä herättävää.
​Toki kivaa on joskus mättää kalaa sen minkä kerkeää ja saada ruokakalaakin mutta ei se ole tämän lajin koko viehätys. Ainakaan minulle. Ja hyvä niin. Koska läheskään aina ei sitä mättöhetkeä kohdalle osu :D Ja sitten kun osuu niin aa että. Onpa kutvanaa!!!!
Jos mennään saaliisiin mitä viikko toi tullessaan niin parina päivänä saatiin syömäahvenia, parina päivänä olisi myös varmaan moni ottanut nekin 150-200g ahvenet mitä saatiin mutta laitettiin ne kasvamaan koska kalaa on kotona ihan tarpeeksi edelleen. Siikojen kyttäyskeikat ei tuottaneet tulosta. Ne vaan katseli morreja mutta iskua ei tullut. Niin tyypillistä. Pah. Kisoissakin käytiin Kotkassa ja onnistuin saamaan reilun 7kg ahvensaaliin kahdesta reiästä. Silloin oli se mättöfiilis :) Heh. Sillä heltisi voitto ja kisan paras tulos. Eli oikein mukavat ekat ja ehkä ikävä kyllä vikat kisat tänä talvena. Mutta hyvä että edes yhdet päästiin viemään läpi. Ehkä ensi talvena sitten taas enemmän....
Toivottavasti tämä talvi vielä hetken ainakin jatkuu ja pääsisi vaikka iltapilkillekin käymään. Mutta toivottavasti ainakin sitten vappuviikolla jos ja kun Hossaan päästään. Saas nähdä miten sen reissun käy että minne tämä maailma menee kuukaudessa. Sen näkee sitten. 

ahaven.jpg

Mustia ahvenia

156196190_10158995755442460_125306212279

Mökin maisemaa

154651146_10158993360282460_714678735997

200-350g ahvenia

pukalustalvi.jpg
Itärajan pilkkipaikka