Käytiin viikonloppuna pitkästä aikaa merellä pilkillä. Lähiseudun jäät olivat sekä kuulopuheiden että näköhavaintojen perusteella sellaiset ettei sinne oikein mieli tehnyt. Eli auton nokka kohti länttä ja parempia jäitä. 
Kalapaikalle saavuttuamme totesimme että muutama muukin oli ajatellut samoin. Höh. En tykkää mistään porukkapilkinnästä niinkuin varmaan on tullut selväksi. Yritimme etsiä paikkoja aina vähän taaempaa ja sivumpaa muihin nähden ettei ihan oltaisi porukassa. Aika hyvin siinä onnistuttiinkin. Aluksi tuntui ettei tule muita kuin särkikaloja ja kiiskiä mutta sitten kun löytyi hyviä reikiä niin ahveniakin alkoi tulla. Yleisin koko oli ihmeen isoa eli sellaista n 100g luokkaa. Mutta sekaan mahtui kyllä sinne 400g asti kalaa ihan mukavasti. Yritin pilkkiä ensin tasureilla jigeillä pystypilkeillä ja mosareilla mutta ei niitä kaloja kiinnostanut. Vaihdoin sitten morriin mutta virtaus oli niin voimakas että siima oli ihan vinottain vedessä ja tuntui että ei se oikein ollut mukavaa pilkkiä niin joten kaivoin sitten tapsimorrivehkeet esille. Sillä sitten sainkin ahvenia ihan hyvin loppupäivän. Lopulta kalaa lähti kotiin varmaankin noin 6-7kg fileoitavaksi. Aika rankalla kädellä seulottiin mitkä jäi sadoille lokeille ruuaksi ja mitkä otettin kotiin. Kyllä oli lokeilla tsembalot kun lähdettiin :) Hyvä että saivat ruokaa kerrankin kunnolla. Koska emme olleet ainoita ketkä niille kaloja heittelivät. Hyvä näin.
Sunnuntaina päädyimme samaan paikkaan pilkkimään mutta nyt uhkaava räntäsade oli jättänyt monet lähtemättä jäälle ja tilaa oli paljon enemmän. Myöskään kalaa ei tullut siihen malliin kuin edellisenä päivän. Kotiin lähti puolet siitä määrästä mitä lauantaina. No mutta hyvä saalis se oli sekin. Taas lisää pakkaaseen kalapottitarpeita. 
Jää oli vielä ihmeen paksua ja hyvääkin mutta selvästi virtaus söi sitä kokoajan rannan lähellä ja siellä se olikin selvästi heikompaa. Eli en tiedä miten ensi viikonloppuna on asiat. Että pääseekö tuonne enää vai ei. Päivät ovat plussalla kokoajan että...... Sen näkee sitten. 

159772617_10159021924772460_243258997226

Siinä 200-400g ahventa odottaa jalostusta