Näinhän se keväällä alkaa aina jossain vaiheessa olla, että pilkkiin iskee eniten särkikaloja kuin ahvenia. Lauantaina oltiin Kotkan vesillä pilkillä ja ahvenia vielä silloin löytyi itsellä enemmän kuin särkikalaa. Mutta muilla näytti olevan särki se valtakala mitä avannosta nousi. Seassa oli välillä muutama varttikiloinenkin ahven. Eli mukavaa oli taas pilkillä olla kun välillä napsahteli kunnolla.
Sunnuntaina sitten suuntasimme Pyhtäälle. Siellä alkaa jo rannat olla siinä kunnossa, että joutuu hieman kiertelemään että pääsee jäälle. Ja minullehan se ei ihan helppoa ole: potkuri, kamaa aikalailla ja huonot polvet+selkä. No mutta jäälle päästiin ehjin nahoin samoin kuin pois. Mutta ei ihan helppoa ollut. Eli sen paikan suhteen se oli tältä talvelta siinä.
Aamulla reiästä nousi enemmän ahvenia ja ihan otettaviakin oli aina sillointällöin, mutta sitten mitä pidemmälle päivä meni, alkoi särki vallata alueita. Niitä sitten saivat lokit syödäkseen loppupäivän koska mehän niillä ei mitään tehdä. Sattui sitä pari lahnaakin eksymään pilkin päähän. Suurin n. 500g luokkaa. Aikamoisia mötköjä morrilla ja ohuella siimalla vedellä!
Keli oli aika "raikas" joten panimme pillit pussiin iltapäivällä kun ahvenet katosivat jonnekin ja ei enää huvittanut särkeä vetää kilokaupalla. Ensi viikonloppuna vielä tarkoitus päästä merelle käymään, jos vaan jäät sen sallivat.