Niinhän se oli vaan pakko nöyrtyä ja myöntää että ohi se nyt vaan on se pilkkikausi. Voi kökön kökkö etten sano :( Vaikka olihan tää kausi paljon pidempi/parempi täällä etelässä kuin viime talvena mutta silti. Aina se vaan loppuu kesken ja monen monta paikkaa jäi käymättä. Toivoisinkin talven kestävän joko vuoden tai sitten että pääsisi joka päivä pilkille eli se ei olisi töistä tms kiinni. Muuten ei vaan mitenkään ehdi. Ei mitenkään......
No mutta kuitenkin. Toiveissa on vielä että Hossaan ollaan menossa parin viikon päästä. Sormet ristiin että se toteutuu.
Eli pilkkikamoja ei ole talviteloilla laitettu mutta hieman "syrjään". Eilen nääs kaivettiin esiin jokivermeet ja vieheet ja käytiin korkkaamassa jokikausi käyntiin Kymillä. Ostettiin tällä kertaa oikein vuoden luvat eli nyt sinne voipi mennä ihan silloin kun mieli tekee vaikka illalla tai vkloppuna pariksi tunniksi tai koko päiväksi. Eli ei enää tarvi miettiä luvan ostamisia. Hyvä näin.
Meidän lempipaikassa oli vielä kovin talvinen meininki vesirajassa. Jäätä oli n 30cm paksuudelta ehkä n. 5m verran maan ja osittain vedenkin päällä. Varovasti piti astella että ei vaan hupsahda läpi jään. Vaikka ei siinä muuta vahinkoa olisi tullut kuin kastuneet jalat. Vettä ei ollut edes polveen asti. Kuivin vermein kuitenkin selvittiin lähes koko reissu :) Paljon näkyi kaikenlaisia vesilintuja ja peipponenkin liversi kovasti puussa. Kivaa oli kalastaa kun muitakaan kalastajia ei paikalle eksynyt. Kalat olivat jossain muualla tai niillä ei ollut nälkä. Kaikenlaiset vieheet kävivät siiman päässä mutta saalista ei vaan tullut. No en kyllä näin ekalla kerralla vielä odottanutkaan saalista. Vesi on tosi kylmää vielä ja uskon että viikon päästä tilanne voi olla jo toinen. Vaihdoimme kuitenkin paikkaa ihan toiselle koskelle, koska tulvan takia tän kosken paikat jäivät tähän yhteen kohtaan. Ne olivat niin kovasti virtaavia että tuskin sielä olisi mitään tullut kun ei tästä hiljaa virtaavastakaan tullut. Siellä oli ihan hyvä heitellä ja jonkin aikaa heitettyäni sainkin tärpin. Se oli aika varovainen mutta vahva kuitenkin. Kohta pinnassa pyörähti vaalea kylki taas lusikkani perässä. No parempi puolisko sitten sen nappasi kun sanoin että heitä tuohon, siinä on kala. No sehän otti pian kiinni ja eipä yllättänyt että se oli tietenkin sitten hauki. Noin kilon pulikka :) Mutta kausi avattu siis onnistuneesti kalalla. Itsellä meni MP tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla minäkin saan jotain muuta kuin kokemusta?

172895890_10159095715292460_233062775419

Kaunis keväinen Kymijoki