Tulipa taas kahden viikon tauko mökkikalastukseen. No mutta sunnuntaina päästiin käymään vihdoin mökin kalarikkailla vesillä. Niin kalarikkaitahan ne vedet ovat, mutta koskaan ei voi olla varma että sieltä saalista tulee. Joskus se on helpompaa ja joskus vaikeampaa. Viime kerralla meni kauan ennenkuin ahvenpaikka löytyi. Sitten kun parvi löytyi niin sen kun vaan nosteli niitä veneeseen joka heitolla. Nyt etsittiin taas tunti toisensa perään, mutta varsinaista parvea ei löytynyt vaikka ajeltiin kaiun kanssa ristiin rastiin niitä "varmoja paikkoja" läpi. Tyhjää oli. Yksittäisiä ahvenia sieltä täältä tupsahteli mutta ei vaan sitä parvea löytynyt. Olivatko kenties hävinneet jo itänaapurin puolelle? Kuitenkin keli oli koko päivän ihan hyvä kalastaa ja menihän siinä taas se 7h että hupsista vaan. Aina se aika kuitenkin loppuu kesken. Plaah. 
Kotiin viemisiksi oli päivän päätteeksi vain muutama parempi ahven ja minun saamat kaksi kuhaa. Päivän viehe oli Jasun Louhen nro 104. Jännä oli huomata että heittelin muuten samanlaista jigiä, mutta sirppipyrstöllistä niin se ei kelvannut. Piti olla tuo lapiopyrstömallinen. Ja sama jigi samalla pyrstöllä mutta mustilla viiruilla ei myöskään kelvannut. Kalat oli kokopäivän jotenkin tosi varovaisia eikä mikään oikein tuntunut toimivan. Vaikka vaihdoin jigimallia ja väriä ja kokoakin tiheään niin ei oikein mikään innostanut. Tuo 104 osoittautui sitten parhaaksi ja sain sillä niin ahvenia haukia ja ne parhaimmat kuhatkin. Plus 10kunta alamittakuhaa. Eli sellainen reissu tälläkertaa. 


244765938_10159462726972460_472005928370

Siinä 45cm ja 53cm kuha kera ottipelin.

Lauantaina oltiin pitkästä aikaa kisoissa eli oman seuran laituripilkeissä. Teema oli tälläkertaa 5 suurinta kalaa.  Ja vain yksi sarja eli naiset ja miehet sekaisin. Kaloja nousi ihan mukavasti päivän aikana. Ei nyt mitään kymmentä kiloa mutta niin että tekemistä oli. Varsinkin kun vettä oli taas jumalattomasti 5-7m niin siimaa sai lapata eestaas ja selviä sotkuja jne. Että ei ollu tylsää ei :) Mutta kiva oli päästä kisoihin pitkästä aikaa. Ja saada kalaa.
Noh sehän olikin sitten jännää kun tuli eri rotuisia kaloja niin oli aika vaikeaa niistä arvioida onko lätyskä pasuri/lahna painavampi kuin esim ahven. Ulkomuoto hämäsi aikapaljon. Piti vaan käsituntumalla arvioida mitkä ne 5 isointa olivat. Minä valikoin punnitukseen yhden ahvenen ja 4 pasuria. En tiedä menikö mönkään vai ei mutta niillä mentiin mitä käsi ja silmä sanoi. Edelliseen kilpailijaan jäi 6g eroa että tiedä sitten oliko pussin pohjalla sittenkin se kala mikä olisi puntariin kannattanut laittaa. Mutta onneksi minulle osui yksi isompi pasuri millä voitin suurimman kalan palkinnon. Palkinto olikin sellainen mitä olin jo ajatellut että kun taas joskus kisoissa alan enempi käymään, niin ostan vapatelineen. mihin saa onkivavat avattua valmiiksi kenolleen oottaamaan. No nyt sellainen sitten tuli. Kiva juttu! Kiitos vaan lahjoittajalle, jonka nimeä en nyt muista :)