Niinhän se on. Välillä saa ja sitten taas ei. Eli sunnuntaina suuntana oli Lahti ja Pm-onki. No asetelmat itsellä oli päivään varsin kehnot. Olin ollut sairaana koko viikon ja olo oli edelleen kuumeinen ja yskä ym vaivasi kovin. Mietin vielä illalla että en varmaan jaksa lähteä kisoihin mutta aamulla otin lääkettä ja vääntäydyin väkisin matkaan kun kerta oli kaikki jo maksettukin. Vastassa oli kunnon vesisade ja ukkonenkin jyrähteli matkalla moneen kertaan. Jep tätähän sitä kisalta juuri tässä kunnossa kaipasinkin..... Mutta kun kisa alkoi, loppui sadekin. Hyvä niin. Ei muuta kun kuivaa ylle ja istumaan. Tällä kertaa nimenomaan juuri tätä eli samassa paikassa tönöttämistä. Olin nimittäin vielä niin kipeän oloinen että en jaksanut paikkaa kisan aikana vaihtaa vaikka olisi pitänyt jos olisi halunnut saada kalaa. Siinä se sitten meni tunti ja toinen ja kalaa ei vaan tullut. Kisan aikana oli 3 nykyä: ekaa en nähnyt, mistä sain kisan ainoan kalan eli särjen. Toisen näin ja se vasta nyky olikin! Minun onkipaikassa oli n.4-5m vetttä. Kun mato oli vajoamassa kohti pohjaa, jostain välivedestä otti "joku" kiinni ja vetäisi kuvun vauhdilla uppeluksiin. Minä sitten salamana vapaa (8m) ylös ja siima tiukalle (0,25mm). Heti tunsi että nyt jysähti aikamoinen körmy! Kala ei liikkunut mihinkään vaikka pidin siimaa tiukalla. Jumitti vaan ihan paikallaan. Sitten hiljainen jytkäytys ja se alkoi liikkua sivulle hiljaa. Toinen jytkäytys ja takaisin keskelle. Hiljaa paikallaan.... Ja sitten: ihan kaamea spurtti suoraan ulospäin ja minä pidin minkä uskalsin vastaan mutta en pystynyt pitämään vapaa ylöspäin vaan se oikeni sen spurtin voimasta ja naps..............Niinpä niin.......Kyllä nimittäin jäi harmittamaan!!!!! Oli se mikä vaan kala niin hirveä mörkö se oli ja jos olisin sen ylös saanut niin voitto olisi varmasti tullut. Mutta kun ei niin ei...........En oikein keksi muuta kuin että se oli hauki. Koska se tekee tuollaisia spurtteja ja jumituksia virvelin päässä. Kokoa voi vaan arvailla...... Voi jessus!!!!!!!!!!!!!!!
No kolmas tärppi oli ehkäpä salakka eli kuvun nopea nykäisy veden alle mutta ei mitään kalaa. Siinäpä ne päivän tapahtumat sitten oli onkipuolella. Hoh hoh..................... Sijoitusta en tiedä mutta veikkaan viimeinen tai siellä suunnin. Näin tällä kertaa. Aina ei voi vottaa vaikka haluaisi kuinka kovasti. Näin se vaan on. Kiva oli kuitenkin nähdä kalakamuja ja jutella kaikesta mitä syksyn jälkeen on tapahtunut. Siis niiden kanssa, jotka vielä edes moikkaavat tai katsovat päin eivätkä käännä katsettaan pois kohdatessa. Niin. Sellaiseksi on ihmiset muuttuneet. Ikävää..... 

Eilen kisailimme oman seuramme osakilpailun Norssalmen vesillä Kotkassa. Olen siellä ollut muistaakseni kerran Pm-ongessa joskus 8-9v sitten mutta silloinkin olimme siellä hyväntuulentien varressa eikä tässä missä nyt olimme. Ja toisen kerran samana vuonna seuraottelussa. Siinäpä ne kokemukset tästä paikasta, toiselta puolelta tietä tosin.
Nyt olikin aikamoinen myräkkä ja sen myötä paikan valinta aika selvä. Kokeilin ensin lähtörannan laiturilta mutta ei siinä ollut kalaa eikä siinä tuulessa pystynyt onkia. Suuntasin siis tien ali vasemmalle sinne metsien kätköihin kivikkoreunalle. No sieltä sain muutamia salakoita ja piikkikaloja. Niitä en ollut saanutkaan kun varmaankin lapsena? Olivat tosi komean värisiä punasinisiä. Ihan kuin akvaariokaloja. Nättejä! No eipä se nyt oikein kiinnostanut se salakoiden onginta joten vaihdoin paikkaa veneiden luokse. Siitä kokeilin ensin lyhyemmällä vavalla vitojen joukosta ja sainkin salakoita ja ahvenia. Mutta halusin isompia kaloja. Samanlaisia mitä naiset vetelivät niemen kärjessä. Vaihdoin siis uuteen Kiinanihmeeseeni eli 10m vapaan joka saapui viime viikolla. Onhan se erilainen kuin mihin on tottunut. Paljon löysempi ja hankala heittääkin kun heitto pitää tehdä niin erilailla. Sitä sitten opettelin siinä heittämään ja kun pääsin vähän juonesta jyvälle niin koho alkoi mukavasti lentää pitkällekin. Ja sitten alkoi tulla kalaakin. Löysin kaukaa rannasta hyvän kohdan minne heittäen sai särkiä ahvenia ja lahnoja. Vapa on siitä hyvä että esim lahnojen väsytyksessä se joustaa hyvin ja myötäilee kalan liikkeitä ja taipuisuuden ansiosta kalat on helppo saada haaviin. Yhtään isompaa kalaa ei päässyt irti. Uskon sen olevan vavan ansiota. Eli ostos oli hyvin kannattava. Ainakin nyt tuntuu siltä. Siinä sitten vetelin kaloja minkä ehdin ja harmitti kun aika loppui kesken ja hyvä syönti jäi päälle. No aina voi jossitella että JOS olisin mennyt siihen heti enkä käyttänyt tuntia haahuiluun niin olisi ollut paljon enempi kalaa. Mutta tätähän tämä on. Jossittelun kultalaji :) Mitä JOS.... Heh.....
Saalispussi riitti kakkossijaan. No tässä kunnossa ja uudessa paikassa niin riittäköön se mulle kiitettävään arvosanaan itselleni tällä kertaa. Sovitaan niin. Ensi kerralla sitten taas voitto mielessä kisaan! 

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE KALAKAMUILLE YMPÄRI SUOMENMAAN!!!!!

269521_10150249162532460_3999696_n.jpg