Niin nythän on se aika vuodesta milloin merellä kalastus on huipussaan. Tarkoitan siis sitä että milloin on eniten porukkaa liikenteessä niin laiturilla Terviksessä kuin veneillä merellä. Ainakin minun mielestä liikaa. Onneksi on oma vene, niin laiturille tulee eksyttyä aika harvoin heittelemään ruuhkan keskelle. Veneellä on vapaus mennä minne vaan ja saa omaa rauhaakin heittelyyn. Joskus tietenkin nimeltä mainisemattomat naapurimaan kansalaiset tunkee hemmetin lähelle jos näkevät saavan kalaa. No minäpä heittelen jigiä melkein heidän veneensä kylkeen niin monesti se jo riittää tajuamaan että ollaankohan liian lähellä. Aina kuitenkaan ei. Silloin kyllä meikäläisenkin veri kiehahtaa kun ei kunnioiteta toisen kalastusaluetta pätkän vertaa! Onneksi tänä syksynä on melkein aina saatu olla ihan rauhassa kalassa. Eikä ruuhkaakaan ole vielä kummemmin vedessä ollut. Parhaimmillaan on kai 4-5 venettä ollut Terviksen ja Purhon välillä. Muista takavuosina niitä olleen yli 10. Se oli jo ihan liikaa! Ei kivaa ollenkaan :( Lähiviikkoina on kuhia tullut aika nihkeästi. Alle 10kpl yhteensä. Otettavia kuitenkin onneksi lähes kaikki. Eli samaa ongelmaa ei ole täällä niin paljon kuin mökkijärvellä. Hyvä niin. Vaikka tulevaisuus vähän huolettaa koska pieniä ei näy? Toivottavasti ne ovat vain muilla vesillä piilossa..... Suurin kuha on ollut reilu 50cm. Eli sopiva ruokakala mutta ei mikään jätti. Ahvenet ovat olleet aika tiukassa. 10kpl on ollut jo saavutus! Koko on kuitenkin ollut mukavaa eli syömäkalat on saatu useana iltana. Viime viikolla napsahti yksi vähän parempi ahvena. Kuva alla :)

rgteg.jpg

Ahven napsautti jigiin ihan veneen vierestä. Ajattelin ensin että ahven, mutta sitten kun se alkoi viedä siimaa ja jarru vinkui niin tuli mieleen että hauen perkulehan se on, koska se painoi kuitenkin sen verran että ei käynyt ahveneksi millään! Mutta voi sitä iloa kun se viimein kääntyi pinnassa ja näin että ahven se on! Jee! Eli haavin kanssa koukkattiin se varmuudeksi koska mullahan on jigailussa aina UL kamat (vapa 1-5g vieheille, 0.06 kuitusiima)niin ei uskaltanut nostaa. Komea oli ahven! En olekkaan saanut kuin viimeksi Hossassa tuohon viittaavia ahvenia. Kivaa että nyt ihan kotivesiltäkin tarttui sellainen koukkuun.

Jigikausi jatkuu edelleen ainakin kuukauden luulisin ja sitten siirrytään muihin lajeihin. Tai jo aiemminkin..... :) Onhan tässä hailin litkausta, hauen perhokalastusta, koskikalastusta kirren perässä, siikaverkkoilua mökillä ja mertsariakin pitää päästä koittamaan.... Eli ei lopu vaihtoehdot kesken ei :) Mutta kaikki aikanaan :) Nyt nautitaan jigeilystä täysin rinnoin niin kauan kun sitä kestää!!! Syksy on aika jees aikaa!!!!!!!!!!!!!