Tällä sivulla esittelen pilkkejä, lähinnä tasapainoja, mitä olen saanut testattavaksi ja arvosteltavaksi, niin yksityisiltä tekijöiltä kuin yrityksiltä. Myös uistimia saattaa päästä arvostelun kohteeksi, jos sellaisia minulle lähetetään.
Ja arvosteluthan ovat sitten taas vaan minun ajatuksia ja mielipiteitä asioista eli ei mitään puuhun kirjoitettuja totuuksia :) Testailen uistimia ja kirjoitan tänne raportteja aina kun testattavaa tai kirjoitettavaa ilmenee.

Yhteistyöehdotukset voit lähettää osoitteeseen: kalaprinsessa@gmail.com
​------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tasureita taasen

Heiskasen Sampo lähetti minulle testiin mukavan värikkäitä tasureita. Kolme oli karvapyrstömallia ja yksi pienempi tasuri levypyrstöllä varustettu. Värit oli valittu sen mukaan että kalastelen paljon merellä. 
Ylimmäinen tasuri on oranssin eri sävyillä maalattu. Kun tasuri kääntelee väri muuttuu tummemmasta vaaleampaan. Pyrstössä on oranssimusta väritys hilelankojen kera. 
Seuraava muistuttaa omaan silmään silakkaa/salakkaa. Selkäosa on lilahtava ja kulki hopeahohtoinen. Vatsa on vaalea. Tätäkin kun kääntelee, lila/siniväri hohtelee kyljissä hienosti. Pyrstö on pääosin tumma ja kärjet vaaleat, plus hilelankoja.
Seuraava on minusta näistä kaunein. Vihreäpinkki! Vau! Kylkiin on laitettu hopeahilettä ja pyrstö on vahvan oranssi, hiukalla tummaa seassa ja hilelankoja. Pyrstön juuressa myös oranssi ärsykelangoitus. 
Alin levypyrstötasuri on muutaman sentin ylempiä pienempi. Selkä tummansinihohtoinen, kuyljet hopeanvaaleat ja vatsa orassi. Pyrstö on punertava.
Testasin näitä kaikkia kaiusta seuraten merellä lauantaina. Kaikki uivat kyllä hakevasti ja hienosti. Uinti oli aika voimakasta ja nopeaa. Tarvitsee ehkäpä tietyllä syönnillä olevan suuren ahvenen että kelpaa. Uskon näin. Kaiun kuvan perusteella en löytänyt tarpeeksi aktiiviista ja isoa kalaa koska vain pienin malli kelpasi n. 100-200g ahvenille. Suuremmat saivat uida rauhassa. Mutta kovasti ne kiinnostusta jään alla herättivät. Tyhjälle näytölle ilmestyi aika pian kaloja kun olin näitä vähän aikaa uitellut. Nousujakin nähtiin mutta isku jäi saamatta. Paitsi tuohon alimpaan. Sillä sain kymmenkunta pientä paistikalaa. Että hyvältä vaikuttaa! Kunhan löytyy ison kalan parvi niin varmasti saalista on tiedossa. Kiitos Sampo!


IMG_20190304_071500~2.jpg

Perho poikineen

Posti toi minulle jälleen mukanaan hienon paketin. Paketissa oli jos minkänäköistä ja kokoista perhoa. Oli pinturia ja uppoperhoa, pientä ja suurempaa. On siis monelle kalalajille sopivaa viskeltävää. Jes! Kovasti mieli tekisi näitä jo päästä viskomaan, mutta pitää vielä 3 viikkoa odottaa ennenkuin päästään taas koskelle perhostelemaan näiden kisojen ja muiden menojen takia. Voi voi voi..... :) Pitkä 3 viikkoa tiedossa!!! :)

41692569_10156638209202460_5143561093188
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lapinkulta vaappuja

Sain Napalm Luresin Tomi Koivistolta testiin jälleen uistimia, tällä kertaa hienoja vaappuja. Värimaailma on hyvin samanlainen kuin hänen tasureissaankin. Värejä on käytetty hyvin monipuolisesti vaihdellen häivytetyistä väreistä kuvioituihin sekä kimalletehosteista ihan voimakkaisiin yksivärisiin väreihin. Täytyy sanoa että mielikuvitusta tällä tekijällä kyllä löytyy. Kun vaappuja kääntelee ja katselee niin ei voi kun ihastella yksityiskohtia ja värien käyttöä. Kertakaikkisen upeaa jälkeä. Vaapuissa on myös kunnolla lakan alle liimatut silmät, joissakin myös takapäässä pienet silmät, kyljissä fosforisoidut iskupisteet tai sielläkin välkehtivät timanttisilmät. Seljissä on kullan väriset koristenauhat tuomassa ylellisyyttä vaapun muutenkin jo upeaan ulkonäköön. Keski-Suomen järvillä nämä kyseiset värit ovat antaneet saaliiksi hyvin kuhia. Saas nähdä miten meidän merikalamme näihin reagoivat, kun pääsen (ehdin) näitä joskus sinne uittelemaan. Ensin nämä pääsevät itärajalle testiin kuhaisalle järvelle. Sitä ja tärppejä odotellessa :) Kiitos taas Tomi!

36271742_10156455233837460_5021837888908

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tikkumuikkuja

Sain Miika Maatsalolta kaksi "tikkumuikkua" testiin. Väreiltään nämä ovat mustikka ja kinuski. Pituutta tasureilla on 8cm ja painoa 8g. Nämä poikkeavat selvästi muista tasureista ohuella muodollaan. Nimi kuvaakin hyvin näitä: tikku :)

WP_20180309_15_42_02_Pro%20%282%29.jpg


Tykästyin kovasti näiden ulkonäköön juuri tämän ohuuden vuoksi. Eikä väreissäkään ole moittimista. Harvemmin olen nähnyt kinuskin väristä pilkkiä eli mukava uusi tuttavuus siltäkin kantilta. Sinisiä toki on tullut nähtyä useita ja eri mallisia. Mietin kuinkahan mahtaa noin ohut tasuri uida, kun muoto oli niin erilainen. Turhaa ajattelin :) Hienosti ne tekivät sivuliukuja ihan kuin muutkin aiemmin testaamani ja palasivat hidastellen keskelle. Varsinkin kinuskivärinen sai kaloilta huomiota mutta jälleen se isku jäi puuttumaan, juuri kalojen pienen koon takia, veikkaan. Kunpa löytäisi isoa syöntihaluista ahventa/kuhaa niin varmasti olisi maistuva eväs. Tänään niitä ei vaan löytynyt. Eli testailut jatkuu edelleen kalojen toivossa :) Kiitos Miika näistä erilaisista mukavista tuttavuuksista!

Osa 2. Nyt osui sitten isompia ja nälkäisiä kaloja kohdalle eli kinuskitikku kelpasi niin ahvenelle kuin myös kuhallekin. Samasta reiästä tuli 4 pientä kuhaa ja vielä pari mukavaa ahventakin. Ja tietenkin se isoin pääsi karkuun kun tarttui jään alla avannon reunaan. Hitto! Noh ehkä ensi kerralla! Tässä kuvia!
WP_20180312_14_18_21_Pro%20%283%29.jpg

WP_20180312_12_31_36_Pro%20%283%29.jpg


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jekkujen testi

Sain Jani Elkelältä testattavaksi komean kasan erilaisia Jekkuja. Heti paketin avattuani olin ihan hämmästyksissäni, koska en ollut koskaan pidellyt kädessä noin suuria tasapainoja! Painoa ei kuitenkaan tasureissa ollut nimeksikään, koska ovathan ne ns. kevennettyjä tasureita. Pienimmät tasurit ovat 7,5cm pitkiä ja painavat 7g ja suurin on 14cm ja painoa 34g. Ja loput siltä väliltä.
WP_20180307_16_13_53_Pro.jpg

Väritykset olivat pääasiassa hopea- ja joku muu väri. Suurimmassa osassa oli hienosti hopeahilettä tasurin sisällä ja päällä läpinäkyvä varsinainen ulkokuori jossa oli sitten joku väri selkäosassa. Enpä ole tuollaistakaan tekniikkaa ennen nähnyt että osa tasurista on läpinäkyvä! Näistä sisäosista tulikin mieleen kynsilakka jota olen joskus ostanut, missä on pyöreitä hileitä :)Toisissa tasureissa oli sitten taas käytetty erilaisia tekniikoita ja varsinkin tuo vasemmalla alhaalla oleva näyttää ihan silakalta! Ei voi muuta kuin ihailla taidokkuutta millä nämä on tehty. Erilaisia, hyviä oivalluksia jne.

Testasin yhtä tasuria, jokaista kokoa tänään merellä. Kaikki uivat hyvin, tehden suuren lenkin ja hitaasti keskelle palaten eli tosi houkuttelevasti. Ajattelin heti tuon ylhäällä vasemmalla olevan nähtyäni että taitaa olla hauet innoissaan. Ja niinhän siinä kävi! En kauaa ehtinyt ruohikon lähellä tätä uitella kun iski luupää kiinni. Huulen reunasta oli niin vähän tämä kiinni että ihmettelin kuinka edes pysyi. En tiedä meinasiko iskeä ohi vai miten haukkasi noin omituisesti? No kaikki kalat olivat huonolla syönnillä eikä mikään meinannut kelvata. Katselivat vaan pilkkejä ja seurasivat tasureitakin kauan aikaa mutta eivät iskeneet. Paitsi tämä hauki. Mutta selvästi kiinnostusta herättivät nämäkin kaloissa, niissä vähissä mitä niitä nyt kaiussa näkyi olevan alla. Taisivat vaan olla liian pieniä näille kun eivät iskeneet.


WP_20180310_11_49_06_Pro%20%282%29.jpg
Kiitos vielä Janille näistä upeista tasureista! Parempi päivä ja paikka niin varmasti kelpaa ja hyvin!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Napalm Luresin tasuritestaus

Sain Napalm Luresin Tomi Koivistolta testiin hienoja värikkäitä tasapainopilkkejä. Täytyy kyllä heti alkuun sanoa että harvoin olen tasapainopilkkejä niin kauan kädessäni käännellyt eri asentoihin, pyöritellyt ympäriämpäri ja ihastellut eri kulmista valon sattuessa eri tavalla, kun nyt tein nämä saadessani. Ovat kyllä mielestäni niin taidokkaasti tehtyjä monella tapaa. Ja varsinkin runsas värimaailma ja värien monipuolinen käyttö aivan ennennäkemättömällä tavalla hurmasi minut täysin. Jokainen pilkki on hiukan erilainen eli käsityön jälki näkyy selvästi.
Osa pilkeistä on maalattu ns. normaalimmin ja mattaväreillä, mutta osassa on käytetty ilmeisesti foliota tai jotain muuta materiaalia joka käännellessä välkehtii kyljissä ja muuttaa väriään. Todella upeaa! Myös erilaisia kimallemaaleja oli varsinkin selkäosissa käytetty taidokkaasti. Kaikki pilkit ovat pituudeltaan koukun kärjistä mitattuna 7,5cm-8cm pituisia. Painoeroja on hieman; suuremmat painavat 22g ja pienemmät 16g. Eli ei suuria eroja muuta kuin painavammat ovat leveämpiä keskikohdastaan.

WP_20180221_12_54_39_Pro%20%283%29.jpg

Tässä näitä hienoja tasureita.


WP_20180303_10_01_30_Pro%20%282%29.jpg

Selkäpuolet olivat todella taidokkaasti tehtyjä käyttäen selvästikin erilaisia tekniikoita. Oli liukuvärjäystä, montaa erilaista maalia päällekääin ja osassa hienoja kuviointeja yms. kimalteita. Mielukuvitusta on ollut!

WP_20180303_09_59_47_Pro%20%282%29.jpg

Tämä oli minusta tosi oivallinen keksintö: tuplapyrstö. Se tekee pilkin uintiin selvästi pitemmän kaaren kuin normaalipyrstöisessä. Ja palaa hitaammin keskelle kuin normaalipyrstöinen. Myös jokaisen pilkin mahassa on tuollainen fosforipiste joka loistaa todella komeasti hämärässä ja varmasti vedenallakin yhtä hienosti. Ei huono!

Testasin näitä kaikki merellä 2-4m syvyydessä kaikuluotainta apua käyttäen. Jokainen ui hyvin ja selvästi teki suuren kaaren. Suurimmat kaaret tekivät juuri nuo tuplapyrstöiset ja palasivat hieman hitaammin keskelle avantoa.
Monesti kaiun näyttö näytti tyhjää, mutta kun aloin laskea tasuria alas puoli metriä kerrallaan, useimmiten alle ilmestyi liikehdintään viimeistään kun tasuri oli metrin pohjasta. Sain muutamia kaloja irtoamaan pohjasta vastaan lähes joka vieheellä. Syönti oli kuitenkin kaikinpuolin niin kehno että edes morrilla ei meinannut saada kaloja, niin tärpit jäivät uupumaan. Kiinnostusta nämä kyllä herättivät kaloissa kovasti ja kyttääjiä oli kauan aikaa alla, mutta iskuja ei tullut. Vaihtelin eri uintitekniikoita ja sen perusteella sinä päivänä nopea uitto oli paras. Se herätti uinuvat kalat. Myös hidas värisytys nostaen samalla kiinnosti, mutta ei niin paljon kuin tuo nopea uitto. Totesin siis että kalat ovat nirsoja tai liian pieniä iskeäkseen. Ainakin viivojen kokoja jos katsoi niin eivät kovin isoja olleet. Olisin tietysti voinut siirtyä ruohikon reunaan haukiapajille, mutta en halunnut ottaa riskiä vieheen menetykselle.
Lopputoteamuksena totean että tasurit ovat hyvin kauniita, uivat hyvin ja isojen kalojen osuessa alle varmasti antavat saalista. Nyt oli ajankohta huono niin syöntiajallisesti, kuin kalenterista katsottunakin. Kiitos vielä Tomille näistä hienoista tasureista!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------