Lauantaina päätimme lähteä etsimään jäätä jostain lähiseudulta. Luottamus oli vahva että kyllä sitä jostain löytyy kun vaan etsitään. No ajelimme ensin Turkian metsäteitä ja näimme muutaman pilkkijän Likolammen jäällä. Eli siellä ainakin jonkinlaista jäätä on. Ookoo. No jatkoimme matkaa ja lopulta päädyimme Hytjärvelle. Siellä jäätilanne oli ihan hyvä. Jää ei rutissut jalan eikä potkurin alla ja rannatkin olivat vankan oloiset mennä jäälle. Mittauksia teimme muutaman metrin välein että varmasti on hyvää jäätä saappaan alla. No olihan sitä 15cm lähes joka kohdassa. Huonoin paikka oli 13cm eli yli minun 10cm kipurajan :) Senhän tiesi jo lähtiessä että kalan koko ei päätä huimaa mutta pääasia olikin päästä jäälle ja pilkkimään.
Ei siis muita toiveita kuin kestävä jää. Tänä talvena ne toiveet milloin mistäkin kalasta tai koosta on saanut jättää suosiolla romukoppaan. Ei voi valita paikkaa eikä kalaa mitä saa. Se on vaan tyydyttävä siihen mitä annetaan, jos annetaan :) Saalispussiin kertyi päivän aikana pientä ahventa jonkin verran. Isoja ei sekaan mahtunut mutta ei se mitään. Ehkä tänä vuonna vielä jonnekin pääsisi niitä isojakin ahvenia ja muita kaloja jallittamaan? Viimeistään sitten Hossassa vappuna :) Sitähän sitä jo odottaa kieli pitkällä. Enää 80 päivää <3 Oijoi....... :)
Sääennuste näytti tälle viikolle pakkasta jopa tänne rannikolle mutta sitten se keli taas kääntyy lämpöisen puolelle. Voipi olla että meri ei kunnolla jäädy tänä talvena enää ollenkaan? Olisi minun elämän aikana eka kerta että näin on. Ihan hirveän ahdistavaltahan se tuntuu että alkavatko talvet oikeasti olla tälläisiä? Että lunta ja jäätä ei tule. Kyllä vetää mieltä niin   matalaksi että :( Ja vastaavasti nykyään joka kesä kärsitään sitten niistä hiton helteistä.
Ei sellaisia minun lapsuudessa ollut. Talvi oli kunnon talvi eli oli lunta jäätä ja pakkasta ihan riittämiin ja kesällä sellainen 18-24c lämmintä. Ei ollut siis kesällä kylmä eikä hirveä helle.
Oli siedettävää olla. Nykyisin se on joko 10-15c tai 30c. Se välimuoto 15-20c on jäänyt jonnekin...... EN tykkää yhtään! Pah!!!! Mutta mieluummin otan sen 10-15c kuin sen 30c tappohelteen. Ihan ehdottomasti!!!!
Mutta eletään nyt vielä toivossa että se talvi tulee. Rukoilen sitä joka ilta. Niin tärkeä se on minulle. Ja varmasti muutamalle muullekin jotka pilkkimisestä tykkäävät. Pliis, talvi tule jo!!!!!

WP_20170211_09_45_20_Pro.jpg

Pari vuotta sitten käveltiin paksulla jäällä talvisessa kelissä Hevossaaresta Luoviin päin.... Oi niitä aikoja!