Vaikka kelit oli viikonloppuna hieman tuulisia ja pohjoistuulen ansiosta aika purevia niin eihän sitä voinut jäältä olla pois. Paljon vaan vaatetta päälle ja useat kynsikkäät mukaan niin kyllä sitä pärjäsi ihan hyvin.
Koska nyt Haminan vedet ovat näyttäneet hyviä merkkejä saaliin suhteen suuntasimme molempina päivinä Salmenvirran vesille. Paikalla oli myös "muutama muu" samaan ajatukseen päätynyt. Lauantaina pilkkijöitä oli varmaankin 40 ja sunnuntain ehkä reilut 20. Enpä ole muina vuosina tälläisiin määriin törmännyt samaan aikaan jäällä olijoita. Ilmeisesti muut lähivedet eivät kalaa anna niinkuin kuin tämä alue koska kaikki ovat samassa paikassa pilkkimässä ja muualla ei ole pilkkijöitä näkynyt. Mene ja tiedä?
Molempina päivinä hakeuduimme taas hieman reunemmalle siitä "koronaparkista" koska se ei hirveästi houkuttanut. Ja koska kalaa tuntui olevan joka paikassa niin mieluummin me pilkitään vähän edes ominemme kuin missään isossa lössissä.
Lauantaina ihan selvä ykkösviehe oli viikon takaisen tapaan Puustjärven Captainpilkki sillä samalla värikoukulla. Kyllä sitä tuli testattua vaikka ja mitä viehettä mutta aina palasin takaisin siihen Captainiin. Siihen iski kyllä parhaiten ihan kaikenkokoiset ja lajiset kalat. Jopa särki ja lahna kelpuuttivat sen evääkseen. Niiden painon tuntiessaan siiman päässä sitä aina toivoi että ole ahven ole ahven ole ahven koska ne oli tosi mukavan kokoisia kaloja mitkä siihen ottivat.
Mutta aina ei rukokouksiin vastattu :) Joskus kylläkin vastattiin ja saatiinkin siksi ihan kivasti fileoitavia kaloja. Ei jättejä mutta sen kokoisia että viitsi puukkoon tarttua. Myös pari pikkukuhaa kävi jäällä kääntymässä. Semmoisia yli ja alle 30cm kaikki kuhat. Eli ne pääsivät kasvamaan vielä pituutta lisää. 
Sunnuntaina päädyimme pilkkimään virran yläosaan. Ensin yritimme syvästä pilkkimistä mutta ei mikään napannut eikä pohjassa ketään edes näkynyt kun kaiusta katselin. Muutama muukin oli samalla alueella ilmeisesti kuhan perässä. En nähnyt yhtään isoa saatavan. Yksi pieni kävi eräällä miehellä jään päällä pyörähtämässä. Menimme siis piakkoin laitureiden taakse missä oli hieman matalampaa ja sieltä sitten alkoikin kalaa napsahdella. Jälleen niitä isoja särkiä lahnoja ja seassa ahveniakin. Jännä että ne viihtyivät samassa parvessa, meni mihin kohtaan vaan pilkkimään? Minun mielestä yleensä ahven kyttää pientä syömäkalaa parven alla välivedessä tai on vaan pohjassa. Särkikalat ovat omineen parvessa ja liikkuvat eestaas ja lahnat möyrivät pohjaa. Nyt kaikki kalat olivat välivedessä ja sekaisin keskenään??? Mitä ihmettä....?? Eli aina kun vapa nytkähti, ei tiennyt yhtään mikä kala siellä on. Koska eilisen tapaan nämäkin kaikki ottivat Captainiin. Välillä siis tuli lahnoja, jättisärkiä ja ahventa. Olihan se mielenkiintoista juuri sen takia. Yllätyksellistä!
Jossain vaiheessa vaihdoin pilkin kuitenkin kokeilumielessä liuku-Valioon ja morriin ja se tuntui toimivan paremmin jopa kuin Captain. Sillä meno jatkui samana eli saalis oli hyvin sekalaista sorttia. Sen verran taas saatiin isompaa ahventa että mukava kasa niistä fileiksi jalostui kätevissä käsissä :) 
Olipa kyllä kiva vkloppu! Mutta silti: onneksi pääsee taas töihin "huilamaan" :)  Ensi vkloppua odotellessa......

148728397_10158956922007460_706074817245
Oranssipäinen liuku-Valio tuotti tulosta.