Niin se tammikuukin alkaa olla taputeltu. Miten se meni että viuh vaan? Pilkille en ole monesta syystä päässyt kuin pari kertaa viikossa. Yksin on vähän ikävä käydä kun olen varovainen jäiden suhteen. Vaikka tiedän että tutuissa paikoissa on hyvä jää niin silti en halua ottaa riskejä. Ja useana viikonloppuna on ollut aika kehno keli pilkkikamun mielestä niin ei ole aina seuraa saanut :( Eli käynyt olen mutta en niin usein kun oli toiveissa. Mitään kehuttavia saaliita ei ole tullut. Ahvenia pääasiassa mutta syötävän kokoisia aika vähän. Osuin joskus reilu viikko sitten yhden kerran hyvälle kaikankalan paikalle. Reiästä nousi isoja lahnoja särkiä yms "kiiltävää kalaa": Ahvenet oli silloin vähissä. Johtuen ilmeisesti näistä muista lajeista joita oli kaiun näyttö tulvillaan. No olihan niitäkin mukava morrilla vedellä ja katkaista kerran siimakin koska olivat niin isoja. Vaikka kyllä ne samanpainoiset ahvenet olis olleet vielä kivempia saada. Mutta Ahtihan antaa sen minkä antaa. Minä vain otan vastaan :)

Käytiinhän me tässä joku viikko sitten myös pitkästä aikaa kirrepilkillä Heinolassa. Keli oli hieno aurinkoinen ja jäällä hyvä liikkua. Saaliiksi saatiin pari kirreä ootto-ongella. Mitään kiinnostusta ei kirreillä ollut pilkkien suhteen vaikka minkälaista viehettä niille tarjosi. Ne vain vilkaisivat ja uivat tiehensä. EI niin ei. Mutta kiva että saatiin edes ootolla kalaa. Aina tosin olisi kivempi saada kalat pilkkien mutta tähänkin pätee se sama että Ahtihan antaa sen minkä antaa. Minä vain otan vastaan :)

Yhdet kisatkin taas tuli käytyä samassa paikassa kuin viimeksi. Nyt oli lumipeite kasvanut jäällä ihan kiitettävästi ja liikkuminen potkurilla oli aika tuskaisaa välillä. Toisinpaikoin lunta oli ihan siedettävä määrä mutta toisinpaikoin ihan liikaa. Eli minun reissu jäi jälleen kerran lähtörantaan. Mutta onneksi onnistuin löytämään edellisen kerran ottipaikan läheltä myös nyt kalaa. En paljoa mutta sen verran että voitto heltisi. 2,5kg oli tällä kertaa minun ahvensaalis. Pientä ahventa vaan oli minun pussissa eli asiaa ison kalan palkintopuntariin ei ollut. Se potti vietiin reilun 300g ahvenella.

Toivottavasti tämä lumen tulo loppuu vihdoin viimein ja tulisi vaihteeksi vesisadetta että lumi tasoittuisi jäällä hyväksi liikkua. Mutta sekin meille annetaan tuolta ylhäältä, me vaan otetaan vastaan mitä annetaan. Toivoa kai silti saa aina :)

271934248_10159638292322460_795945547873

Heinolan saaliit

271875139_10159638292317460_566157348428

Heinolan aurinkoinen päivä