Niinhän se on kesä taas jo paremmalla puolellaan. Onneksi. Ja onneksi on ollut viime vuoteen verrattuna tähän asti mahtavan paljon parempi olla, kun ilmat on pysytelleet alle 20c heinäkuussa niin mikäs tässä. Kivaa!!! Kesäkuussa oli vaikeita päiviä kun mittari hipoi ihan liian korkeissa lukemissa. Ja nyt kun meidän loma on alkamassa niin kappas vaan taashan se mittari kipuaa 20-25c :( Voi pee etten paremmin sano! Moni hihkuu varmasti riemusta että ihanaa kun tulee hyvät lomakelit. No me ei hihkuta. Se haittaa meidän kalastuksia tosi paljon ja varsinkin minun oloa. Jos istuu veneessä sen 5-8h päivässä ja keli on tuo 20-25c niin se on varmaa että illlalla kuume nousee, palelee, sydän lyö kun lampaan häntä ja on hemmetin huono olo. No moni sanoo et pakkoko sinne kalaan on sit mennä. No ei ole pakko. Mut jotenkin tympii istua 2vkoa sisälläkin. Mitä lomaa se sellanen on? Lepääkö sielu??? EI LEPÄÄ! No kroppa lepää mut ei se yhtään mieltä lepuuta jos ei pääse veneilemään eli siis kalaan. Miten siitä sitten ponnistat taas töihin "levänneenä ja mieli virkeänä". Et mitenkään!!! Totuushan on että meidän loma olisi pitänyt olla jo nyt eikä vasta alkaa. Sitten ei olisi ollut näitä keliongelmia. Mut minkäs teet. Näillä mennään. Onneksi ollaan päästy kalaan täällä kotosalla töiden jälkeenkin veneellä minne nyt milloinkin on nokka näyttänyt. Vähän lievitystä tähän pohjattomaan kalastusintoon. Kalojakin on saatu vaikka aika nihkeää on ollut. Ahvenet ovat vielä yksittäisiä eli parvia ei ole muodostunut. Merivesi on ollut n.15c eli jos se ei tästä lämpenisi niin voisi parveutuminenkin kohta jo alkaa. Mutta pahaa pelkään että kyllä se vielä lämpenee.... Kuhia on saatu alamittaisia suurin osa ja pari 45cm syömäkalaa. Ei huono :) !! Jokikalassa ei nyt ole käyty kun on ollut kaikenlaista muutakin jutskaa niin ei vaan ole ehtinyt. Mutta syksymmällä sitten. Ja itseasiassa jo elokuun lopussa kun Naruskajoki odottaa pohjoisessa. Ai hitto et ootan sitä reissua ja niitä maisemia ja kalavesiä........... AAH!!!!!!! Vaikka en saisi kun pienen sintin niin se ei haittaa kun ne maisemat ja tunturit ym varmasti lumoaa minut ihan täysin. Huh! Kylmät väreet menee kun ajattelenkin sitä. Mutta sinne on vielä se reilu kuukausi aikaa. Plaah..............Mutta sitä odotan kuin kuuta nousevaa.....
Mut siis joo jos vähän tästä meidän seuran osakisastakin kirjoittaisin. Eli kisailimme tälläkertaa Hovinsaaren venelaitureiden luona osakilpailumme. Olen siellä onkinut kerran seuraottelussa ja siitä on jo vuosia aikaa niin paikka oli aikalailla muuttunut. Ei päässyt enää laitureiden luokse vesirajaan niinkuin ennen pääsi. Siihen oli tehty isot kivipenkereet. Noh tulikin aika ylläri että minnekäs sitä sitten menisi kun silloin siellä oli kalaa ihan mukavasti ja nyt ei pystynytkään onkia samassa paikassa. No seurailin vähän porukkaa minne ne suunnistaa ja seurasin perässä ja kokeilin sieltä täältä. Ei mitään. Hiljaista oli. Lopulta suuntasin pyörätien vai mikä kävelytie se on niin sen reunaan istumaan reunakiveykselle ja kaivoin 10m kiinanihmeeni taas esille niin yletin ihan hyvin lumpeikon reunasta onkia. Mutta koska oli sivutuuli ja vapa on aika konstikas niin minun piti onkia ihan kenossa oikealle että pystyin heittämään sitä jotenkuten. Sitä kun ei alakautta/yläkautta voi heittää. Ainoastaan sivusta pompauttamalla. Niin eihän sitä saa lentämään suoraan nenän eteen mitenkään. Tai ainakaan minä en saa. Eli se menee aina jommallekummalle reunalle. Riippuu mistä puolelta heittää.
Eli selkä kierossa oikealle jouduin nyt sitten onkimaan että sai edes jotain kaloja lumpeikon reunasta. Lopussa oli pakko antaa periksi kun selkä oli niin kipeä ja siirtyä vielä oikeallepäin että voisin yrittää olla suorassa mutta siitä ei sitten enää kaloja tullutkaan. Enkä kyllä ollut suorassakaan :) Mutta jotain sain ja toiseksi sijoituin. No joo..... Tää kesä oli tässä. En enää Kaijaa saa kiinni. Piste-ero on liian suuri jo. Mutta taistellaan hopeasta. Vielä on yksi kisa jäljellä elokuussa Tervasillalla. Sekin on sellainen paikka että siellä joko on kalaa hirveästi tai ei yhtään. Olen siellä muutaman kerran ollut ja osunut lähes aina siihen ei syöntiä -päivään.
Ei kiva. Voikun nyt olisi sellainen kalaa tulee -päivä että oikeasti sijotukset ratkeaisi onkimalla eikä tuurilla. Siksi muuten jätämme SM-ongenkin tänä vuonna väliin. Minusta se ei ole mitään kisaamista että odotetaan kelle se yksi parempi kala osuu millä voittaa mestaruuden. Ei mitään järkeä!!! Jos minä saisin päättää, järjestäisin nuo kisat heti keväällä tai vasta kuukauden päästä kun kelit ja vedet olisi viileämmät. Silloin sielläkin EHKÄ olisi jopa kalaa ongittavaksi???? Eihän siellä seisovassa ruskeassa kuumassa hapettomassa vedessä nyt kesällä mikään ole. Kalat karkaavat muille vesille. En tykkää tuollaisesta lottopelistä yhtään. Ei se ole oikea mittari ratkaisemaan paremmuutta. Eli jätämme ne karkelot tänä vuonna väliin. Toivotaan että ensi vuonna olisi jossain muualla kisat kun Kansolassa. Sitten mekin lähtisimme mukaan. Ehkä :)
Nyt perjantaista eteenpäin olen 2vkon lomalla joten varmaankaan en tänne kirjoittele koska tarkoitus ainakin on olla mahdollisimman paljon mökillä ja siellähän ei sähköä ole joten ei ole konettakaan mukana.

Adios vai adidasko se oli :) !!!!