Tämä syksy on mennyt niin nopeasti ettei ole perään ehtinyt. Kun viimein se helvetti jota kesäksi kutsutaan, loppui ja minäkin pääsin viimein ulos kalastuksen pariin, ei ole ehtinyt tännekään mitään kirjoitella. Nyt asia piti siis viimein korjata.
Elokuun lopussa kävimme jälleen Naruskassa kalastelemassa. Tällä kertaa kelit olivat oikein mainiot. Vain parina päivänä ripsaisi vettä ja muina päivinä oli n. 10c lämmintä eli oikein passelit kalakelit auringon paistellessa. Ötököitäkään ei ollut ollenkaan niin paljon kuin edellisellä kertaa eli myrkyt sai olla suht rauhassa purkeissaan. Viimeisenä päivänä tosin oli 15c lämmintä niin nekin jostain innostuivat pörräilemään joten täytyi purkilla käydä. Kaloja saatiin jokapäivä jotain mutta mittakalat eivät tällä kertaa koukkuihin tarttuneet. Hilkulla käytiin niin harjusten kuin taimenten kanssa mutta ihan ei riittäneet mitat. Mutta ei se haitannut. Pääasia oli että kalaa sai ja sai kalastaa rauhassa maisemista nauttien. Oli taas kerran ihanaa kun ei muita kalastajia näkynyt missään. Ihanan rauhallista. Ainoastaan poroja kuljeskeli samoilla poluilla meidän kanssa. Niin parasta! Viimeisenä kalapäivänä vastarannan mökin pojat kävivät joella kalassa eli se oli ainoa kontakti muihin ihmisiin. Sellaista se meidän unelmaloma on. Ei ketään missään. Kauniit maisemat, kalavedet, hiljaisuus, rauha. Perfecto!

Käväisimme myös mökki-isännän veneellä kalassa Saukkojärvellä kun edellisellä kerralla emme ehtineet niin nyt päätettiin korjata asia. Saalis jäi kehnoksi vaikka kokeilimme virveliä sekä onkea. Pientä ahventa pääasiassa ja särkikalaa oli tulos. No eipä mitään. Kokemus oli kuitenkin hieno. Näimme kuukkelilauman ihan läheltä etsimässä rannassa ruokaa meistä välittämättä. Niitä oli kiva seurailla. Hienoja lintuja ja rohkeita. 

240734601_10159391125002460_527313469613
Saukkojärven iltamaisemaa

Parina aamuna oli jo pakkastakin kun heräsimme. Auton lasit olivat ihan jäässä ja pellot kuurassa. Tämä toi jo varvukoihin mukavasti ruskaa mutta puut säilyivät vielä kesäisen vihreinä. 
239417156_10159383696457460_700575731099
Jäässä se on

Reissun kaunein kala oli tämä mutu. Näitä tuli pikkupuroilta vaikka miten. Jotkut olivat kauniimpia vielä kuin toiset.

240697597_10159388105652460_562411166724
Mutu

Täällä kotona on ollut vähän probleemia veneen kanssa. Huomattin että mökkiveneen kölissä oli halkeama. Sehän piti tietenkin tuoda sieltä kotiin korjaukseen ja odotella korjaajaexperttiä reissulta sitä korjaamaan. Täällä sitten on siirrelty ttä varten toista venettä traikulta pois lavojen päälle ja taas takaisin kun on käyty merellä kalassa ja taas pois että mökkiveneen saa takaisin sille ja mökille ja kaikkea sellaista touhua .... Onneksi nyt vene on korjattu ja taas takaisin mökkivesillä. Vaihdoimme samalla myös veneen toiseen venerantaan. Sinne on nyt hieman pidempi matka kuin edelliseen mutta tie on parempi eli yhtä nopea ajaa kuin edelliseen paikkaan, nyt kalapaikat ovat 2km lähempänä eli ihan nokan edessä ja ei tarvitse rämpiä hakkuuaukean upottavassa mudassa isoa mäkeä eestaas kamojen kanssa. Ne voi mättää nyt veneeseen suoraan autosta. Jippii!!! Sinne olisi tarkoitus mennä viikonloppuna taas kalalle. Jes!
Litkauskausikin on jo avattu ja pari kertaa olen pari pannullista niitä hakenut. Vielä ei kausi ole kunnolla käynnissä eli parviä ei ole ollut vaan yksittäisiä haileja vaan on nosteltu. Oi sitä aikaa kun niitä tulee litkan täydeltä kerrallaan. Toivottavasti osutaan sellaisena päivänä paikalle. 
Merellä on jo kiivas kuhakausi menossa. Laiturit pullottavat heittäjiä iltaisin. Olen käynyt pari kertaa mutta en oikein tykkää kun kalanahneus menee joillakin yli ja siinä sitten unohtuu käytöstavat ja kaikki. Tungetaan ihan viereen heittämään vaikka olisi tilaa olla kauempanakin mutta kun siinä on just se hyvä paikka niin pakko saada heittää siihen, heitetään toisen kanssa samaan kohtaan eli ihan vinoon vaikka oma sektori olisi ihan toiseen suuntaan, heitetään toisen siimojen yli jne. En ymmärrä tuollaista. Ja varsinkin kun on kyseessä ulkomaalaistaustainen mies ja vieressä nainen niin silloin kunnioitus häviää kyllä ihan täysin. Tulee olo että nainen on nolla. Ei siitä tarvi välittää. Se on ilmaa vaan :( Ikävää todistaa tälläistä käytöstä nykypäivänä. Siksi hakeudun sellaisiin paikkoihin että siihen ei toinen ihan viereen pääse. Aina sekään ei auta vaan tunkijoita riittää siitä huolimatta. Ikävä kyllä...................
Veneellä on pari kertaa käyty myös jo merellä ja ahvenia on tullut ihan kivasti. Fileitä on siis tehty pakkaseen sekä syöty. Kuhia samaten on tullut ja niitäkin syöty sekä pakastettu. Tässäkin pätee sama kaava eli on menty sinne missä ei tungosta ole. Saaliista viis. Ei jaksa tässäkään ymmärtää että tungetaan ihan viereen vaikka tilaa olisi miten. Samoin se että lillutaan veneellä jigi vedessä väylällä ja toisten tiellä. Tai jopa ankkuroidutaan keskelle väylää kalaan? En vaan tajua. Näitäkin lahopäitä täällä riittää ja siksi verenpaineen laskemiseksi me kalastellaan hieman sivummalla kuin näillä hotspot paikoilla, jos on tunkua havaittavissa. EI sitä jaksa kukaan katsella kun lahopääidiootit kalastaa kun laput silmillä: minäminäminä, muista viis. Hohhoijaa....
Mutta vuodatus riittäköön tälläkertaa. Loppukaneettina että kalaan on päästy ja se on tärkeintä. Jatketaan tästä.

241011516_10159399369782460_127370854750

Mökkijärvi2