Täytyy kyllä nyt todeta että olen 10 vuotta peräkkäin käynyt Hossassa pilkkireissulla huhtikuun lopussa ja tämä reissu oli kalan saannillisesti ehdottomasti se kaikkein vaikein. En tiedä mikä ihme niitä oikein vaivasi mutta kalat eivät vaan kelpuuttaneet mitään pilkkiä tai sitten ne loistivat poissaolollaan kaikissa niissä paikoissa missä niitä ennen oli. En tiedä vaikuttiko edellisen viikon helleaalto niihin että ne ajattelivat kevään koittaneen ja lähtivät kutuhommiin vai vaikuttiko loman alkupäivinä satanut 15cm lumimäärä. Joku niitä nyt vaivasi. Ja pahasti. Kokeilimme kaikki perinteiset paikat ja kohdat mistä aina oli tullut kalaa. Toki kaikille järville ei päästy koska rannat olivat jo niin auki ettei jäälle vaan päässyt tai siellä oli vettä ettei saappaat riittäneet. Mutta ne järvet ja lammet mille päästiin niin ei vaan sitä kalaa löytynyt mistään. Kokeiltiin reilusta metristä yli 10 metriin joka syvyyttä. Oltiin loivissa rannoissa, jyrkissä rannoissa, keskellä ei mitään, niemien kärjissä, pohjukoissa jne..... Ei hittolainen että oli hankalaa. Yhtään syötävän kokoista ahventa ei tullut. Ainoastaan pieniä vaaksan mittaisia. Harjuksia ei yhtään. Ei ole sellaista reissua vissiin takana ettei harjuksia olisi saatu? En ainakaan muista. Aina on tullut edes pieniä. Ja useimmiten niitä isojakin ainakin pari. Mutta ei. Kaikki peruspaikat olivat tyhjiä niistäkin.
Reissun valopilkuiksia osuivat 4 taimenta. Minä sain yhden n. 40cm ja toiselle napsahti 3kpl samanmittaisia. Ihmeellistä että ne olivat nyt syönnillä kun yleensä niitä saa kerran joka 5s reissu tai harvemmin? Ja kaikki tulivat ihan rannasta 2-4m vedestä ja pohjasta. Että se siitä "Hossassa taimenta etsitään syvän päältä välivedestä" -metodista. Ei osunut ihan maaliin sekään :) Viimeisenä päivänä sentään onnistuin monen päivän yrityksen jälkeen saamaan kirjolohen. Ja ei varmaan yllätä että se tuli pohjasta ja 3m vedestä. Mutta kyllä sai tehdä töitä sen eteen. Ne vaan uivat ohi eikä niitä kiinnostanut syöminen, ei sitten yhtään. Kenenkään ei oltu nähty saavan kirrejä viikon aikana eikä kuultukaan. Ainoastaan edellisellä viikolla yksi 4 ukon porukka oli saanut yhden kalan viikossa. Että morjens. Metsähallituksen mies kävi yhtenä aamuna samalla apajilla pilkillä ja sanoi että koko talven on kirre ollut suu kiinni. Että harvinaisen vaikea talvi. No hyvä näin. Luulin jo että on taidot ruostuneet mutta vika ei ollutkaan siis ainoastaan minussa. Mutta kyllähän se vähän nakersi päässä että syötiin vaan yhtenä iltana kalaa. Ei ole näin huonosti mennyt ikinä. Huh huh. Mutta pääasia kuitenkin että päästiin lomalle ja oli jäätä minne pääsi kairailemaan ja istuskelemaan. Kun edellisellä viikolla näytti jo siltä että joudutaan perumaan koko reissu kun jäät ja lumet suli silmissä. Onneksi ennen meidän loman alkua se lämpö hävisi ja yöpakkaset tulivat takaisin. Se auttoi paljon asiaa ja jäätä oli se yli 50cm edelleen jokapaikassa missä me käytiin. Eihän se enää ihan teräsjäätä ollut mutta kestävää kuitenkin. Jos sitä hiton lunta ei olisi satanut vuorokaudessa 15cm niin voi olla että viikko olisi ollut erilainen. Mutta minkäs teet. Suomen säät on niin yllätyksellisiä että ei mahda minkään. Näillä mentiin ja tälläinen reissu tällä kertaa. Ehkä ensi reissu on parempi????

 

 

 

177831101_10159137456767460_111256686736177703659_10159132953527460_894819875792176849854_10159130892522460_861588049882Hossa1.jpghossa2.jpg

hossa3.jpg

Lunta tuli ihan hirveän sakeasti välillä

hossa4.jpg

Mutta paistoi se aurinkokin välillä