Juu onhan tää ollut aikamoinen talvi. Näemmä alkaa olla nämä Suomen talvisäät tälläisiä että joko talvea ei tule ollenkaan tai sitten menee ihan överiksi. Niinkuin nyt. Olisi kyllä riittänyt viidesosa tästä lumimäärästä mikä nyt on taivaalta satanut. Itselle ainakin riittäisi että olisi joku 20cm lunta että olisi kauniin valkoista. Sen enempää minä en sitä tarvi. Pakkasta ja aurinkoa voisi sitten olla joka päivä että kelit pysyisi kuivina ja jäät hyvinä. Eilen oli oikein mukava keli kun aurinko paistoi kokopäivän ja tuultakaan ei ollut kuin hetkittäin. Ja mittari siinä nollan tuntumassa. Sellainen on minun lempitalvi. Mutta eihän sellaista saa mitä haluaa, vaan pitää ottaa mitä meille annetaan. Mutta silti tämä kunnon talvi on sata kertaa kivempaa kuin harmaus vesisade ja nurmikko esissä talvella niinkuin toissatalvena oli. Meri ei jäätynyt ollenkaan ja pilkille piti ajaa pohjoiseen 100km. Ihan hirveetä! Mutta joo. Lumi tekee kaiken nyt hankalaksi. Jäällä on huono kulkea kun pitää aina lykätä tuota kävelytukea eli kelkkaa. Teillä on huono ajaa kun ne on aika hirveässä kunnossa jokapuolella ja niin kapeita että ohittamaan ei mahdu. Ja parkkipaikat on tosi vähissä kun yrittää jäälle päästä. Että ei hyvä ollenkaan. Ja siksi jäällä käyminen on rajoittunut tiettyihin paikkoihin missä nuo asia on edes jollain mallilla. Mihinkään "entisiin" paikkoihin ei ole päästy sitten ollenkaan juuri lumiongelmien vuoksi. Harmittaa mutta minkäs teet. Pitää nyt toivoa että nuo lumet sulaa ja jäät jää että edes maaliskuussa päästäisiin minne haluttaa eikä sään takia joudu jäämään vaan lähinurkille. Sen näkee sitten miten käy.

Eilen siis kisailtiin taas oman seuran kesken. Paikka oli sellainen etten ole ennen siellä pilkillä käynyt ja se toi oman jännityksen asiaan. Ja kun vielä kartasta katseli että lähiranta on matalaa ja sinne pitää kävellä 400m ennenkun on edes jäällä niin mietin pari kertaa että lähdenkö edes yrittämään vai jäänkö suosiolla kotiin. No onneksi meidän seurassa ollaan niin ymmärtäväisiä että sain luvan ajaa auton toiseen paikkaan mistä pääsin paljon paremmin jäälle. Kiitos siitä seuran johdolle! No heti tuli selväksi että enpä jäällä taida sataa metriä kauemmas rämpiä kun lumen alla oli sohkaa ja vettä. Ei kiva yhdistelmä potkurin jalaksille pakkasessa. Eli siihen jäätiin mihin jaksoi tallustella, viimeisten kivien luokse ja siinä oltiin. No sinänsä ihan hyvä valinta. Tein vain 5 reikää koko kisan aikana koska niistä sai hyvin kalaa niin mitäpä sitä enempää tekemään. Kala oli pientä mutta melkein 5 kiloa sitä kertyi niin olin tosi tyytyväinen tulokseen. Pieni sinikromimorri oli hyvä peli samoin oranssi morri. Sillä heltisi taas voitto. Jes! Enpä olisi uskonut kun toiset oli paikassa ennenkin pilkkineet ja tiesivät mitä on odotettavissa ja kun vielä puhuivat että lähtöranta on matala ja kalaton. Noh minä onnistuin siitä rannasta kuitenkin 2m syvyydestä kalaa tuon verran löytämään. Että en voi valittaa. Kiva keli ja kiva päivä oli. Kiitollinen siitä!
Ensi viikonloppu on kisavapaa joten silloin suuntaamme toivottavasti jonnekin hupipilkille. Siitä viikon päästä olisi pm-pilkki ja sitten SM-pilkki mutta katsotaan nyt miten nää asiat tässä suttaantuu että lähdetäänkö ollenkaan näihin mukaan.......

274290986_10159700014112460_854178700805