Niin. Tälläistähän tämä lähiaika on ollut että ei oikein tiedä mitä kalastaisi ja missä. Jäitä ei ole ja tuntuu että meren kalat ovat vielä avomerellä tai muuten uinumassa. Ollaan käyty pari kertaa siikaa yrittämässä Kotkassa ja Virolahdella mutta mp reissuja ovat olleet. EI niin ei. Olin kuullut huhua että meidän kulmat ovat huonoja siian onginta paikkoja että jostain syystä sitä ei vaan kukaan tunnu saavan ongen päähän. Ja näin se tuntuu olevan. Onnetonta etten sano. Mutta jos joku tietää hyvän paikan mistä sitä voisi saada ja haluaa sen tiedon minulle jakaa niin heitäppä sähköpostilla kalaprinsessa@gmail.com. 
Samalla näillä reissuilla on tullut vähän heiteltyä lusikkaa ja lippaa ja taisi jigikin siiman päässä käydä. Mutta eipä nekään tulosta ole tuoneet. Hiljaista on vesistöillä. En tiedä miten tämä jäätön talvi sitten on vaikuttanut kutuaikoihin ja kalojen liikkeisiin että ovatko ne aikaisessa vai normiajassa? Tuntuu vaan että veden alla ei ole ollut ketään kun olen rantoja kierrellyt.
Ei edes hauki ole napannut vaikka olen nakellut uistinta ruohikon vieressä. Ovatko nekin jo kutemassa vai mikä on kun on niin hiljaista jokapaikassa???
Ainoat kalat mitä ollaan saatu on hailit. Eli ollaan käyty pari kertaa litkaamassa ja niitä on kummallakin reissulla tullut parin pannullisen verran. Ei siis mitään ihme saaliita mutta syödäkseen on kuitenkin saatu. Hyviähän ne on kun mitkä kun pannussa voissa paistelee. Namskis!!!! Minusta hailitkin on olleet tänä vuonna aikaisessa. Olen ainakin itse ollut siinä uskossa että niiden aika olisi vasta toukokuussa? Mutta nyt ollaan saatu jo huhtikuun alussa niitä. Olisiko sitten niin ettei nekään ole lähteneet mihinkään merelle vaan pysytelleet kokoajan rannassa? Mene ja tiedä. Mutta kiva niitä on ollut litkailla. Se on kyllä tosi hauskaa hommaa sekin. Ja näillä näkymin tästähän se vaan paranee kun mennään kohti toukokuuta.
Käytiin pääsiäisenä ajelmassa pieni kotiseutulenkki katselleen kalapaikkoja, niin vanhoja kuin uusia. Ensin ajoimme Ahvionkoskille ja siellä tallustimme rantaan ihmettelemään komeita kuohuja. Löysimme myös ylempää niskalta sen näköisen paikan että minäkin voisin siellä kenties pärjätä ja pääsisin kalaan. Laitettiin paikka mieleen tulevan varalle. Sieltä ajelimme sitten mutkien kautta Kimolaan. Täytyy sanoa että ei oikein se näkymä mieltä ylentänyt :( Koko hiton matka mitä sieltä sulkusillalta alaspäin näimme, maisema oli hyvin karu. Leveä kanava, rannat louhikkoa ja vedenpohja varmasti aivan kasviton ja karu. Ei oikein hyvältä näytä onkimisen suhteen. Tuli ihan Kansola mieleen. Samanlainen tyhjä karsea uoma ja louhikkoranta. En tykkää. En yhtään. Olen inhonnut sitä Saimaan kanavaa jo ekasta kisakerrasta lähtien ja nyt näyttää että Kimolasta on tehty sen kopio. Että ilmeisesti siellä sitten järjestetään SM kisoja tulevaisuudessa koska olot ainakin ovat nyt tasapuoliset. Kukaan ei saa mitään :) Mutta näillä mennään........... Plaah.
Sieltä sitten ajelimme Puolakankoskille Jaalaan. Olin nähnyt netissä pari videopätkää sieltä ja päätimme käydä katsomassa paikkaa. Vaikutti oikein mukavalta tälläiseksi "tehdyksi paikaksi". Rannat olivat minullekin sopivat istuskella pakin päällä ja vaihtoehtojakin oli aika monta minne hyvempikinttuiset pääsevät onneaan kokeilemaan. Juu tänne täytyy ehdottomasti keveemmällä päästä kalalle. Jep!!! Odotellaan vaan veden lämpenemistä ja kalaistutuksia niin sitten suuntaamme sinne. Kunhan vielä minun uusin perhovapa saapuisi postista niin saisin sen viriteltyä valmiiksi kirrejahtia varten. Sitten mulla onkin jo 4 perhosettiä. Heh... joopa joo. Liikaa sanoo varmaan moni. Mutta kun niitäkin tuntuu vaan kertyvän niinkuin virveleitäkin. Vähän joka kalalajille, kalastusmuodolle ja kalapaikalle omansa. Ei sitä yhdellä pärjää oikein millään. Menee maku hommaan kun on vääränlaiset vehkeet. Näin se vaan on.
​Siitä tulikin mieleen että pääsin heittämään jo ensimmäiset testiheitot silloin talvella venemessuilta ostamallani uudella Mikadon Bikliten ahvenvavalla. Mukavasti tuntui lentävän uistin 0,10 kuidulla ryyditettynä eli odotukset on kyllä korkealla kun päästään tositoimiin ja siiman päähän saa vielä kalankin. Jes! Hyvä ostos!
Testausrintamallekin on tulossa uutta kerrottavaa mutta palataan siihen sitten tuonnempana kunhan asia on ajankohtainen :)